Süne Ile Mücadele Hasat Mevsimine Kadar Sürdürecek

Yozgat Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, hububatta hasat öncesi verimi ve kalitesini olumsuz yönde etkileyen zararlilarin basinda gelen süne ile mücadeleye hasat mevsimine kadar devam edecek.

Süne Ile Mücadele Hasat Mevsimine Kadar Sürdürecek
Yozgat’ta merkez ve ilçelerde bir milyon 500 bin dekar alanda süne ile mücadele 73 teknik ve 13 idari personel ile devam ediyor. 13 Mayis Cuma günü Yozgat Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerince baslatilan süne ile mücadelenin bugün itibariyle ilk asama olan süne kiymetlendirme sürveyi tamamlandi. Il Tarim ve Orman Müdürü Tanju Özkaya da Bitkisel Üretim ve Sagligi Sube Müdürü Salih Seren, Ankara Zirai Mücadele Merkez Arastirma Enstitüsü Müdürlügü uzmanlari Dr. Numan Babaroglu, Emre Akci, Mehmet Çulçu ile birlikte arazilerde yapilan çalismalara katilarak hububatlarda incelemelerde bulundu.

Incelemeler sonrasi konusan Il Tarim ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, “Günümüzde artik tarimsal üretim en önemli gündem maddesi. Bu baglamda bir kök hububat bir kök baklagilin korunmasi zayi edilmemesi çok önemlidir. Biz de il ve ilçe müdürlüklerimiz ile tedbirlerimizi alarak arazideyiz. Sadece süne zararlisi degil, diger zararlilara karsi da çalismalarimiz sürüyor. Hastaliklar ve ürünün gelisimi ile ilgili gözlemler hasada kadar devam edecek.” dedi.

Kaynak: İHA