Datça'nin En Güzel 'Damat Tatlisi' Seçildi

Mugla’nin Datça ilçesinde Türk Mutfagi Haftasi kutlamalari çerçevesinde Datça’nin geleneksel lezzetleri tanitilirken, ’Damat Tatlisi’ yarismasi düzenlendi.

Datça'nin En Güzel 'Damat Tatlisi' Seçildi


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde kutlanan ’Türk Mutfagi Haftasi’ etkinlikleri çerçevesinde etkinlikler sürüyor. Her yil belirlenen bir tema ile 81 ilde ve Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerinde, konsolosluklarda, yurt disi müsavirlikler ve temsilcilikler araciligiyla tüm dünyada tanitim etkinlikleriyle kutlanacak olan Türk Mutfagi Haftasi dolayisiyla Datça’ ilçesindeki Cumhuriyet Meydani’nda etkinlik düzenlendi.

Halk oyunlari gösteri ile baslayan etkinlikte ilçenin geleneksel lezzetleri tanitilirken, düzenlenen ’damat tatlisi’ yarismasi da renkli görüntülere sahne oldu. Yarisma sonunda Fatma Özalp birinci, Ülkü Türkcan ikinci, Selda Kata ise üçüncü oldu.

Yarismaya katilan katilimcilara tesekkür eden Datça Kaymakami Mesut Çoban, "Bu yil ilkini kutladigimiz Türk Mutfagi Haftasi kutlamalarina devam ediyoruz. Cumartesi günü haftanin açilisini ve ’Asirlik Tariflerle Türk Mutfagi Kitabi’nin tanitimini yapmistik. Bugün de bu kitabimizda yer alan bazi yemeklerden örnekler sunduk. Amacimiz yillarin birikimi olan Türk mutfagini uluslararasi mecrada tanitmak, sifa kaynagi yönünü ve lezzet yönünü öne çikartarak turistlerin rotalarini olustururken bu yönümüzü de dikkate almalarini saglamak. Bu noktada Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanligi koordinesinde tüm ülke genelinde ve dis temsilciliklerde düzenlenen bu etkinlikler çerçevesinde etkinliklerimizi sürdürmeye devam edecegiz. Bundan sonraki bir panelimiz var ve kapanis olarak da Knidos Antik Kenti’nde düzenleyecegimiz final programindaki ayri bir menü ile bu haftayi dolu dolu geçirecegiz" diye konusarak yarismada dereceye giren yarismacilari tebrik etti.

Kaymakam Çoban’in konusmasinin ardindan Datça’nin yöresel lezzetleri katilimcilara ikram edilerek program sonlandirildi.
Kaynak: İHA