ÇAKÜ'de TÜBITAK 2237-B Proje Yazma Egitimi Basariyla Tamamlandi

Çankiri Karatekin Üniversitesi Proje Destek Ofisi tarafindan düzenlenen “Mühendislik ve Teknolojik Bilimler Alaninda Proje Önerisi Hazirlama ve Yürütme Uygulamali Egitimi” üç gün süren teorik ve uygulamali egitimlerle sona erdi.

ÇAKÜ'de TÜBITAK 2237-B Proje Yazma Egitimi Basariyla Tamamlandi
Çankiri Karatekin Üniversitesi Proje Destek Ofisi tarafindan düzenlenen ve 2021/3 dönemi TÜBITAK 2237-B Bilimsel Egitim Etkinlikleri Destekleme Programi dahilinde TÜBITAK tarafindan desteklenen “Mühendislik ve Teknolojik Bilimler Alaninda Proje Önerisi Hazirlama ve Yürütme Uygulamali Egitimi” üç gün süren teorik ve uygulamali egitimlerle sona erdi.

Egitimlerde TÜBITAK (Teydeb ve Ardeb), DPT, H2020, Bakanlik projeleri gibi projelerde yürütme ve degerlendirme süreçlerinde görev almis olan Çankiri Karatekin Üniversitesi Kimya Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi ayni zamanda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Erdem, Firat Üniversitesi Biyomühendislik Bölümünden Prof. Dr. Hamdi Soner Altundogan, Firat Üniversitesi Makine Mühendisligi Bölümünden Prof. Dr. Hakan Fehmi, Çankiri Karatekin Üniversitesi Orman Mühendisligi Bölümünden Prof. Dr. Ilker Ercanli, Çankiri Karatekin Üniversitesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Ü. Nihan Tavsanoglu ve Çankiri Karatekin Üniversitesi Kimya Bölümünden Doç. Dr. Melike Bilgi Kamaç egitmen olarak görev aldi.

ÇAKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Erdem koordinatörlügünde 16-18 Mayis tarihleri arasinda yürütülen egitimlerde yedi farkli üniversite/kurumdan 57 katilimciya, alaninda uzman olan ve proje yürütme deneyimine sahip egitmenler araciligiyla önce TÜBITAK ulusal proje çagrilari hakkinda bilgiler verdi ve sonrasinda çagrilara iliskin proje yazma süreçleri, bu süreçlerde yer alan bilimsel yaklasimlar, proje yönetimi ve bütçelendirilmesi, risk yönetimi, proje degerlendirme süreçleri, gelisme raporu ve nihai rapor yazim süreçlerinde dikkat edilecek hususlar konusunda egitimler verildi.

Basarili ve basarisiz proje örnekleri sunumunun ardindan, uzmanlik alanlarina göre ayrilan bireysel proje örnekleri uzman egitmenler esliginde incelenip düzenlendi ve egitim sona erdi.

Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, bilgi ve tecrübe paylasimini önemsediklerini, ülkemizin öncelikli alanlarda ihtiyaç duydugu yeni projelerin bu egitimin ardindan ilgili programlara sunulacagina inandiklarini ifade etti.

Rektör Çiftçi egitmenlere ve katilimcilara tesekkür ederken, tüm katilimcilara devam eden akademik çalismalarinda basarilar diledi. Katilimcilarin büyük ilgisiyle oldukça verimli geçen Mühendislik ve Teknolojik Bilimler Alaninda Proje Önerisi Hazirlama ve Yürütme Uygulamali Egitimi sonunda egitmenlere tesekkür kursiyerlere de katilim belgeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA