Battalgazi'de Dijital Dönem

Dijitallesmeye yönelik atilimlarini araliksiz sürdüren Malatya’nin Battalgazi Belediyesi, yetki ve sorumluluk alaninda bulunan isyerlerinde hayata geçirdigi sistem ile ilçede dijital bir dönemin startini verdi.

Battalgazi'de Dijital Dönem
Battalgazi Belediyesi, dijitallesmede örnek bir uygulamayi daha hayata geçirerek, bir ilke imza atmayi basardi. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimatlariyla harekete geçen Bilgi Islem Müdürlügü tarafindan, yetki ve sorumluluk alaninda bulunan is yerlerinin denetim ve ruhsatlandirma sürecini kayit altina almak amaciyla “Dijital Ruhsat Denetim Sistemi”ni hayata geçirdi. Belediye Hizmetlerinin hizli, etkin ve verimli sunulmasini saglamak, is yerlerinin denetim sürecini kolaylastirmak, kayit disi is yerlerinin önüne geçmek, vatandasin is yerlerine yönelik istek öneri ve sikayetlerini elektronik altyapi ile somutlastirarak kayit altina almak ve yönetilebilir alan hakimiyetinin saglanmasi amaçlanan sistem ile ruhsatsiz olan is yerlerinin tespitinin QR Kod ile yapilip gerekli süreçler sistem üzerinden gerçeklestirilecek. Battalgazi Belediyesi tarafindan hayata geçirilen bu sistem sayesinde is yerlerinin camlarina yapistirilan karekod, Zabita ekipleri tarafindan okutularak, isletmelere ait bilgilere rahatça ulasilabilecek. Hem esnafin hem de zabita ekiplerinin isini kolaylastiracak sistemin ilk uygulamasini ise Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder gerçeklestirdi.

Esnaflar uygulamadan memnun

Battalgazi’de basarili bir denetleme sistemi kuruldugunu aktaran Ercan Öztürk isimli esnaf, “Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder, kurulan sistemi bugün bizlere anlatti. Ekipler içeri girmeden ve kimseyi rahatsiz etmeden is yerlerimiz hakkinda bilgi sahipleri olacaklar. Müsterilerimizin aklina olumsuz herhangi bir seyde gelmeyecek. Uygulamayi çok begendim. Takdir edilecek bir sistem kuruldu. Bu uygulamayi bölgede ilk kez Battalgazi Belediyemiz hayata geçiriyor. Gayet basarili bir çalisma olmus. Bu noktada baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Sistemi Battalgazi’de yayginlastiracagiz”

Ilk olarak Sivas Caddesi üzerindeki esnaflarda uygulanan sistemin müsterilere güven duygusu da asiladigini belirten Baskan Güder, “Dünya nereye gidiyor bunu da görmek lazim. Türkiye’de gözlemledigimizde 65 milyon civarinda internet kullanicisi oldugunu görüyoruz. Dolayisiyla her seyin dönüstügü, dijitallestigi ortamda Battalgazi Belediyesi olarak bizler de buna kayitsiz kalmadik. Ilçemizde bulunan ticarethaneleri kurdugumuz dijital sistem ile denetleyecegiz. Is yerlerinin cam kismina yapistirdigimiz karekod ile hem müsteriler is yerini taniyacak hem de ekiplerimizin denetim sistemini kolaylastiracak. Isyerlerine ait bilgilere böylelikle rahatça ulasabilecegiz. Sistemi kurmadan esnaflarimiz ile de fikir alisverisinde bulunduk. Hemen hemen hepsi sistemi yararli buldu. Bu sistem esnafimiza ve vatandaslarimiza güven duygusu da saglamis olacagiz. Bu hizmetin bölgede ilk kez Battalgazi Belediyesi tarafindan yapiliyor olmasi da önemli. Dijitallesmede önemli adimlar atiyoruz, atmaya da devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA