Uçan Baliklarin Muhtesem Yolculugu

Van Gölü’nde yasayan ve Mayis ayindan itibaren suyun akisinin tersine yüzerek tatli sulara yumurta birakmak için göç eden inci kefalinin engelleri uçarak geçmeye çalismasi, hayranlik uyandiran görüntüler olusturuyor.

Uçan Baliklarin Muhtesem Yolculugu
Van’in Ercis ilçesindeki Deli Çay’a göç eden inci kefalinin görsel yolculugunu bölgeye gelen binlerce insan izliyor. Van Gölü Havzasi’nda balik göçünün en güzel izlendigi yerlerden biri olan Ercis ilçesindeki Deli Çay’da bulunan balik bendine gelen ziyaretçiler, suyun akisinin tersine yüzen ve önlerine çikan engelleri ziplayarak asmaya çalisan baliklarin essiz yolculuguna sahit oluyor.

Balik bendine gelen vatandaslar uçan baliklarin hayranlik uyandiran görüntülerini izlerken, doga fotografçilari da essiz anlari fotograflayarak arsivlerine katmaya çalisiyor.

Uçan baliklari ögrencileri ile birlikte izlemeye gelen Ögretmen Yildirim Dinç, “Buraya ögrencilerimle beraber geldik. Güzel bir manzara var karsimizda. Bunu da herkesin görmesini istiyoruz. Inci kefali baliginin bu sekilde yolculugu özellikle Türkiye’de sadece Van’in Ercis ilçesinde var. Çok güzel bir manzaramiz var, özellikle herkesin görmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA