Terörün Bittigi Lice'de Off-Road Rüzgari Esti

Terörden temizlenen Diyarbakir’in Lice ilçesinde Valilik ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Off-road Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin farkli illerinden gelen macera tutkunlari, festivali izlemeye gelen misafirlere, farkli bir heyecan yasatti.

Terörün Bittigi Lice'de Off-Road Rüzgari Esti
Terörden temizlenen Lice ilçesinde Diyarbakir Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi’nce düzenlenen "Off Road Festivali’ne pilotlar, 4x4 araçlariyla macera tutkunlari ve vatandaslarin yogun ilgisi altinda yarisarak gösteri düzenledi.

Türkiye genelinden 25, Diyarbakir’dan 10 ekibin katildigi aralarinda memur, ögretmen, esnaf ve isçilerin kurdugu Giresun Çotanak Off-Road Kulübü Off-Road pilotlari ve Diyarbakirli off-roadcilar, engebeli pisti tek tek asarak 800 metrelik bitis noktasina ulasti. Coskuyla gerçeklesen festivalde dereceye girenlere ödüller verildi.



Vali Su, off-roada yedek sürücü oldu

Diyarbakir Valisi Ali Ihsan Su, Türkiye Off Road Sampiyonu Yasemin Biber Toker’in pilotlugundaki araçta yedek sürücü koltuguna geçerek milletvekilleriyle parkura çikti. Parkur sonucu açiklamalarda bulunan Vali Su, heyecanli bir spor oldugunu dile getirdi. Vali Su, “Lice’de off-road deneyimi yasamis olduk. Adrenali yüksek, heyecanli bir spor. Insanin hem seyretmesi hem de sürmesi bence keyifli. Ben yolcu olarak bindim ama yolcu olarak da çok keyifliydi. Parkur çok güzel, inisler, çikislar sulu alanlar güzel hazirlanmis. Pilotlarimiz da çok basarili. Diyarbakir medeniyetlerin besigi, 12 bin yillik geçmise sahip dogasiyla, tabiatiyla, gastronomisiyle her alanda çok güzellikleri var ve spor içinde uygun. Off-road için Lice ilçemiz çok uygun insallah bunu daha da gelistirerek ilçemizi off-road yeri olarak tüm dünyaya tanitirmis oluruz” dedi.



"Buralari gelip gördügümüzde unuttugumuzu fark ettik"

Istanbul’dan gelen kulüp üyesi ve pilot Zekeriya Kayis ise, festivalin devaminin gelecegini ifade etti.

Kayis, “Buralari gelip gördügümüzde unuttugumuzu fark ettik. Bundan sonraki süreçlerde daha sik bir araya gelecegiz. Burada halklarin bir arada olup kardesligi tekrardan filizlendirmek istiyoruz. Buradaki halkin ilgisini gördükçe ayri bir mutlu oluyoruz ve bize ayri bir enerji veriyor. Burada düzenlemis oldugumuz off-road oyununun fazlasiyla amacina ulastigini görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Umarim bundan sonra 2.,3.,5. hatta 10.’sunu agirlikli Diyarbakir’in Lice ve diger ilçelerinde yapmayi düsünüyoruz” diye konustu.

Yarismaya Diyarbakir Valisi Ali Ihsan Su, Diyarbakir AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Giresun Milletvekili Avukat Sabri Öztürk, Lice Kaymakami Muhammed Evlice ve birçok vatandas katildi.

Kaynak: İHA