Ressamlar, Altinova'ya Hayran Kaldi

Yalova Altinova Belediyesi Uluslararasi Resim Sergisi’ne katilan yerli ve yabanci ressamlar, Hersek Lagününü gezdi.

Ressamlar, Altinova'ya Hayran Kaldi
Altinova Belediyesi Uluslararasi Resim Sergisi’ne katilan yerli ve yabanci ressamlar, Altinova Belediyesi Çobankale Kazi evini ziyaret ederek, arkeolojik kazilar hakkinda bilgi aldilar. Altinova Belediyesi Çobankale kazi ekibinden Yüksek Arkeolog Belma Günal ve Sanat Tarihçisi Onur Sarikaya, kazi çalismalarinda elde edilen eserler hakkinda misafirleri bilgilendirdiler. Yerli ve yabanci ressamlar, Hersek Bölgesinde ilk olarak Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesini kaleme almaya basladigi Hersek Mahallesi gezdirdi. Hersek Mahallesi’nin tarihi önemimi hakkinda bilgi alan misafirler, Hersekzade Ahmet Pasa Külliyesi’ni gezdi. Burada misafirlere Altinova Belediyesi Sosyal ve Kültürel Müdürü Hakan Beykoz tarafindan Hersek Bölgesi hakkinda bilgi verildi.

Bitkiler hakkinda bilgi aldilar

Altinova Belediyesi Engelsiz Tibbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni ziyaret eden ressamlar, burada Altinova Belediyesi Ziraat Mühendisi Alihan Sevinç tarafindan bilgilendirildi. Bahçede bulunan bitkiler hakkinda bilgi alan misafirlere bitki çayi ikrami yapildi. Altinova Belediyesi Hersek Lagünü Doga Egitim Merkezi ve Engelsiz Kus Gözlem Kulesini gezen misafirler, 7 katli asansörlü Kus Gözlem Kulesinde lagünde bulunan kus türlerini seyrettiler. Altinova Belediyesi Kus Gözlem Kulesi Görevlisi Muhammet Sait Özkan, göçmen kuslarin ugrak noktasi oldugu için "Kus Oteli" olarak da adlandirilan Hersek Lagünü’nün Türkiye’deki önemli sulak alanlardan birisi olduguna degindi.

Pasaportlarini aldilar

Altinova Belediyesi Hersek Lagünü Doga Egitim Merkezi ve Engelsiz Kus Gözlem Kulesi ile Tibbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ne ressamlar, Doga Ve Hayvanlari Koruma Gönüllüleri Sözlesmesini de içeren Türkiye’nin ilk ve tek Altinova Belediyesi Doga Pasaportunu da alarak oldukça keyifli ve verimli bir gün geçirdiler.
Kaynak: İHA