Egitimciler Manisa'yi Sanatla Bulusturuyor

Hürriyetçi Egitim Sen Manisa Il Baskanligi, ’Manisa Sanat Bulusmalari’ adi altinda Yilki Kültür Sanat Derneginden egitimci yazar ve sair Engin Topuz ile sair Orhan Hasim Elmali’nin konusmaci olarak katiligi programin ilkini düzenledi. Atilla Ilhan’in konu edildigi program yogun ilgi gördü.

Egitimciler Manisa'yi Sanatla Bulusturuyor
’Attila Ilhan ve Manisa’ konulu program, Manisa’nin Sehzadeler ilçesindeki Alsancak Kafe’de gerçeklestirildi.

Söylesiye Hürriyetçi Egitim Sen üyeleri ve kamu kurumlarinin çesitli kurumlarinda görev yapan davetliler yogun ilgi gösterdi. Hürriyetçi Egitim Sen yönetim kurulu üyelerinin tam kadro katilimiyla gerçeklesen etkinlik, yönetim kurulu üyesi

Taner Çetin’in açilis konusmasiyla basladi.

Taner Çetin yaptigi konusmasinda, "Geçmisten günümüze birçok medeniyete ev sahipligi yapmis, sehzadeler yetistirmis; tarim, sanayi, egitim gibi birçok alanda öne çikmis Manisa’mizin sanatsal ve kültürel etkinliklerde bir yaninin eksik kaldigini görüyoruz. Birçok sair, yazar, devlet adami, ressam, sanatçi yetistirmesine ragmen sanatin, kültürün, edebiyatin, bilimin, felsefenin konusuldugu etkinliklerin yeterli olmamasindan dolayi Hürriyetçi Egitim Sen Manisa yönetimi olarak bizler bu alandaki eksikligi giderme noktasinda elimizi tasin altin koyduk, koymaya da devam edecegiz. Egitim kurumlarinda görev yapan üyemiz olsun olmasin bütün kamu personelinin sosyal, ekonomik hak ve çikarlarini koruma; sorunlari çözme noktasinda her türlü çabayi gösterdigimiz, gösterecegimiz gibi ’Manisa Sanat Bulusmalari’ adi altinda bundan sonra egitim, kültür, sanat, tarih, felsefe, bilim ve teknoloji konulu etkinlikler de düzenleyecegiz. Bu aksam ilkini gerçeklestirdigimiz bu faaliyete bizleri kirmayarak tesrif eden kiymetli konusmacilarimiza tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.



Atila Ilhan konusuldu

Programda Attila Ilhan’in hayati ve edebi kisiligi ana hatlariyla bir sunum gerçeklestirildi.

Attila Ilhan’in siirleri sair Orhan Hasim Elmali tarafindan okundu. Attila Ilhan’in hayatinin köse baslari, çok bilinmeyen yönleri, hayatinin dönüm noktalari, edebi kisiligi egitimci, yazar ve sair Engin Topuz tarafindan anlatildi. Söylesi konusunun Atilla Ilhan olmasinin sebeplerine deginildi. Atilla Ilhan’in lise ögrencisiyken Manisa’da kisa süre de olsa bulunmasi, edebiyatin hemen her alaninda yetkin eserler vermesi, Ege Bölgesi’nde yetisen usta yazar ve sairlerden olmasi konunun belirlenmesinde etkili oldugu ifade edildi.

"Üye degil, deger kazaniyoruz"

Programin sonunda katilimcilara seslenen Hürriyetçi Egitim Sen Il Baskani Haldun Bilgi ise sunlari söyledi: "Fikri hür, vicdani hür, irfani hür egitim çalisanlarinin adresi Hürriyetçi Egitim Sen olarak kuruldugumuz günden bu yana egitim çalisanlarinin yogun ilgi ve teveccühüne mazhar olduk. Bizler üye degil deger kazaniyoruz. Siyasetin güdümünde olmayan, siyasete yön veren, bagimsiz sendikacilik ilkesinden asla taviz vermeyen bir anlayisla yolumuza devam ediyoruz. Siyasetin tahakkümü ve gölgesi altinda sendikacilik yapilamaz. Gücünü üyelerinden almayan sendikalar çalisanin hakkini, hukukunu koruyamayacagi gibi eylem ve söylem gücünü de yitirir. Hürriyetçi Egitim Sen Manisa ailesi gücünü üyelerinden ve ilkelerinden almaktadir. Üyemiz olsun olmasin ayrim gözetmeksizin egitim is kolunun bütün çalisanlarinin hak ve hukukunu, çikarlarini korumak için yasal zeminde her türlü girisime, eyleme ve söyleme haziriz. Bizler Manisa sevdalisiyiz. Manisa’yi ve insanlarini seviyoruz. Sosyal, bilimsel, sanatsal, kültürel faaliyetler bir sehrin can damarlaridir. Yunus Emre, Yetik Ozan, Ilhan Berk, Yakup Kadri Karaosmanoglu gibi nice sanatkârlari bagrinda yetistirmis Manisa’miz köklü bir medeniyete sahiptir. Son zamanlarda sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler baglaminda eksiklik gördügümüzden ’Manisa Sanat Bulusmalari’ adiyla bir dizi faaliyet planladik. Bunlardan ilkini Manisali yazar ve sairlerimiz Engin Topuz ve Orhan Hasim Elmali’nin sunumuyla bu aksam gerçeklestirdik. Sendika olarak asli görevimizin yaninda bundan sonra bilim ve teknoloji, edebiyat, kültür-sanat, tarih gibi konularda çesitli faaliyetlerin öncüsü olacagiz."

Programa konusmaci olarak katilan yazar ve sair Engin Topuz ile sair Orhan Hasim Elmali’ya katkilarindan dolayi sendikanin onursal baskani yazar ve egitimci Mustafa Atalay tarafindan verildi.

Programin sonunda konusmacilar davetliler için kitaplarini imzaladi.
Kaynak: İHA