Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre; Ülkemizin dogusu ile güneybati kesimlerinin parçali ve çok bulutlu, Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu’nun dogusu, Mugla, Ordu ve Erzincan çevreleri, Aydin, Denizli ve Burdur’un güneyi, Antalya’nin bati ilçeleri ile Samsun ve Tokat’in dogusunun yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin Marmara’nin güneyi, Kiyi Ege, Dogu Akdeniz’in iç kesimler Dogu Anadolu’nun batisinda kuzeyli, Dogu Anadolu’nun dogusunda güneybati yönlerden kuvvetli (40-60 km / saat) olarak esmesi beklenmektedir.

Hava sicakligi: Iç ve bati kesimlerde 5 ila 10 derece artacagi, dogu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacagi tahmin ediliyor.

Rüzgar: Iç ve bati kesimlerde kuzeyli, dogu kesimlerde güney ve güneybati yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Marmara’nin güneyi, Kiyi Ege, Dogu Akdeniz’in iç kesimleri, Dogu Anadolu’nun batisinda kuzeyli, Dogu Anadolu’nun dogusunda güneybati yönlerden kuvvetli (40-60 km/ saat) olarak esmesi beklenmektedir.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve az bulutlu 20

Istanbul: Parçali ve az bulutlu 21

Izmir: Parçali ve az bulutlu 26

Adana: Parçali bulutlu 30

Antalya: Parçali bulutlu, bati ilçeleri yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 26

Samsun: Parçali ve yer yer çok bulutlu, dogu kesimleri saganak yagisli 19

Trabzon: Parçali ve yer yer çok bulutlu, saganak yagisli 16

Erzurum: Parçali, yer yer çok bulutlu, dogu kesimleri saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 12

Diyarbakir: Parçali ve az bulutlu 23
Kaynak: İHA