Iyilesmek Için Ingiltere'den Van'a Geldi

Türkiye’nin önemli merkezlerinin yani sira Ingiltere’de de çare bulamayan hasta, Lokman Hekim Van Hastanesinde geçirdigi basarili ameliyat sonucu sagligina kavustu.

Iyilesmek Için Ingiltere'den Van'a Geldi
Ingiltere’nin Londra sehrinde yasayan Fatma Kaya, Istanbul’da boyun fitigi süphesiyle hastaneye gitti. Hastanedeki doktorlarin boynundaki kitlenin glumos tümörü olabilecegi söylemi üzerine Kaya, hemen Ingiltere’ye dönerek oradaki hastanelere basvurdu. Oradaki doktorlarin da glumos tümörü oldugunu söylemesi üzerine arayisa geçen Kaya, sosyal medyada Lokman Hekim Van Hastanesinde basarili ameliyatlar yapan Prof. Dr. Halil Basel’e ulasti. Yapilan olumlu görüsmelerin sonucunda Kaya, Van’a gelmeye karar verdi. Lokman Hekim Van Hastanesinde basarili bir ameliyat geçiren Kaya, sagligina kavustu.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Prof. Dr. Halil Basel, Londra’da yasayan Türk vatandasi Fatma Kaya’nin geldigi Istanbul’da boyun fitigi arastirmasi yapilirken glumos tümörü tanisinin kondugunu ifade ederek, “Glumos tümörü olabilecegi söylenince Kaya, hemen Ingiltere’ye geri dönmüs, orada detayli arastirmalar yapilmis ve ameliyat önerilmis. Tabi Ingiltere’de çok fazla görülen bir hastalik degil. Doktor da dogal olarak ‘Biz bu ameliyati çok fazla yapmiyoruz, riski olan bir ameliyat’ deyince hastamiz arayisa girmis. Bize ulastilar. Riskleri yüksek olan bir hastalik oldugu için hastamizin tereddütleri vardi. Konustuk, diger hasalarimizla görüstürdük. Sonra Türkiye’ye gelmeye karar verdiler. Tabi hem Türkiye hem Van olunca biraz daha da zor oluyor. Van’a gelmeye karar verdiler. Gelince testlerini yaptik ve ameliyat ettik. Bugün dördüncü günü taburcu asamasina geldi. Insallah taburcu edecegiz” dedi.

25 yildir Ingiltere’nin Londra sehrinde yasadigini belirten Fatma Kaya ise gittigi hastanelerde doktorlarin söyleminden çok korktugunu belirterek, “Istanbul’da ‘bir kitle var’ dediler. Sonra Londra’ya döndüm. Orada da tümör dediler. Birkaç yere gittim. Bana ‘felç olursun, yüz felci geçirirsin, sesin gider’ dediler. Londra’daki hoca tarafindan testler yapildi. Ben ‘korkuyorum’ dedim. Halil Hocaya çocuklarim ulastilar. Çocuklarim takip ettiler ve iyi bir doktor dediler. Ben de Ingiliz doktora senede kaç ameliyat yaptigini sordum. O da ‘Senede maksimum 7-8 tane yapiyorum. Bu hastalik burada çok yok’ dedi.

Ben de Türkiye’de gidecegim doktor ayda 10 tane yapiyor deyince, o da bana ‘gidebilirsin’ dedi.

Ben de geldim ve çok iyiyim. Çok iyi bir doktor. Problemi olanlar Halil Hocaya gelsinler. Eli öpülecek bir doktor. Çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA