Hatay Deniz Otobüsü Kibris'ta

Hatay’in Arsuz ilçesindeki Madenli Limanindan yola çikan Hatay Deniz Otobüsü (HADO) Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne ulasti.

Hatay Deniz Otobüsü Kibris'ta
Hatay Büyüksehir Belediyesinin hayata geçirdigi HADO projesinde ilk sefer gerçeklesti ve Sinan Pasa gemisi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda marslarla, türkülerle, alkislarla Girne’ye vardi.

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas, HADO’nun Hatay ile Kibris arasindaki iyi iliskileri daha ileriye tasiyacagini söyledi.



Türk bayragini Akdeniz sularinda HADO ile dalgalandiracak olmanin gurur verici oldugunu söyleyen Baskan Savas, “Atalarimizin, sehitlerimizin, gazilerimizin emekleriyle baris saglanan Kibris’ta soydaslarimizin yanina gitmek bizim için büyük onur. Bugüne kadar hep kalben birlikteydik ama bugünden sonra da hem kalben hem bedenen daha sik bir arada olacagiz. Bayragimizin Akdeniz’de gemimiz ile dalgalanacak olmasi da ayrica guru verici. Bugün yanimizda olan herkese çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Savas, gemide bulunan Kibris gazileriyle bol bol sohbet etti, onlarin hatiralarini dinledi.

5 saat süren yolculugun ardindan Girne Limani’na ulasan HADO gemisini Kibris’ta Girne Belediye Baskani Nidai Gündogdu ve Girneliler karsiladi.

Girne’de konser veren Antakya Medeniyetler Korosu’nun konserine KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’da katildi.

Kaynak: İHA