Define Ararken 25'Er Yil Hapse Mahkum Oldular

Eskisehir’de define ararken el yapimi patlayicinin infilak etmesi sonucunda 2 kisinin yaralanmasina sebep olduklari ve patlayiciyi hatali infilak ettirdigini düsündükleri 1 kisiyi döverek öldürdükleri iddiasiyla yargilanan 6 saniktan 2’si 25 yil 5 ay hapis ve bin 740 TL adli para cezasina çarptirildi.

Define Ararken 25'Er Yil Hapse Mahkum Oldular
Eskisehir 3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin karar durusmasinda tutuklu saniklar Bekkican K. ve Kaan K. ile tutuksuz yargilanan saniklar Ömer K., Sevinç E., Servet K., Murat K. mahkeme salonunda hazir bulundu. Taraf avukatlari ile maktul yakinlari durusmaya katildi.

Karardan önce son sözleri sanilan saniklar, üzerlerine atili suçlari reddederek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

‘Kasten öldürme’ suçundan yargilanan 2 saniga iyi hal indirimi uygulandi

Mahkeme heyeti saniklar Bekkican ve Kaan K.’yi, maktul Mehmet Sarioglu’nu ‘kasten öldürme’ suçundan iyi hal indirimiyle 25 yil hapis, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmasi veya el degistirmesi’ suçundan 5 ay ve ‘hakaret’ suçundan bin 740 TL adli para cezasina çarptirdi. Davada yargilanan tüm saniklar ‘kültür ve tabiat varliklarini koruma kanununa muhalefet’ suçundan beraat etti. ‘Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmasi veya el degistirmesi’ suçundan yargilanan saniklar Ömer K., Sevinç E. ve Servet K. hakkinda hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina karar verildi.

Olayin geçmisi

Eskisehir’de Mehmet Sarioglu; Ömer K., Sevinç E., Murat K., Servet K., Bekkican K. ve Kaan K. ile birlikte Mihalgazi ilçesi Sakarilica Mahallesi Parmakli mevkiinde define aramaya gitti. Burada izinsiz kazi yapan 7 süphelinin, önlerine çikan kayayi asmak için kullanmak istedikleri el yapimi patlayici infilak etti. Süphelilerden Ömer K. yüzünden ve elinden yaralandi. Patlamanin ardindan süpheliler arasinda tartisma çikti. Iddiaya göre, tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine agir yaralanan Ömer K.’in kardesleri Kaan ve Bekkican K., patlayici hatali infilak ettirdigini düsündükleri Mehmet Sarioglu’nu darp ederek agir yaraladi. Sarioglu, hastaneye ulastirilamadan hayatini kaybetti.
Kaynak: İHA