Buca'da Salep Bereketi

Kirsal kalkinma hedeflerini gerçeklestirmek için katma degeri yüksek ürünleri destekleme yönünde projeler gelistiren Buca Belediyesi, kilogram fiyati 2 bin 500 TL’yi bulan salep için baslattigi çalismalari tüm hiziyla sürdürüyor. Geçen yil mayis ayinda dagitilan salep yumrulari, bu yil ilk hasadini verdi ve projenin ilk asamasi basariyla tamamlandi.

Buca'da Salep Bereketi
Kirsalda bulunan mahallelerinde tarimsal üretimi tesvik ederek hem ekonomiye hem istihdama katki saglamayi hedefleyen Buca Belediyesi’nin salep üretim projesinde ilk hasat gerçeklestirildi.

Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç’in özel önem verdigi proje çerçevesinde envanter çalismasi yapilmis, geçtigimiz yil mayis ayinda Dogancilar Mahallesi’nde salep yumrusu dagitilmis ve üretime baslanmisti.

Fiyati 2 bin 500 TL’yi buluyor

Kalitesine göre güncel fiyatlari 400 TL ile 2 bin 500 TL arasinda degisen toz salebin satis ve pazarlama ayagini da olusturan Belediye, mayis ayinda hasadi ve yeniden dikimi gerçeklestirilen bu degerli üründe projenin ilk asamasini basariyla tamamladi. Bir yil önce belediyenin dagittigi salep yumrularinin yavrulari hasat edilerek kurutma ve degirmende islenme asamasina geldi.

Gençler tarimsal üretime kazandirilacak

Belediye Tarimsal Hizmetler Müdürlügü’nün gerçeklestirdigi proje çerçevesinde, yillar içinde üretim kapasitesini ve üretici sayisinin artirilmasi hedefleniyor. Öte yandan gençleri tarimsal üretime kazandirmak, bir dönem Buca’nin degerlerinden biri olan salebi yeniden üretim yelpazesine katmak ve ilçedeki en büyük sorunlardan biri olan issizlige de çare olmasi için tüm köyler bölgesine yayginlastirmak diger hedefler arasinda yer aliyor.
Kaynak: İHA