Pilates Randevularinda Bos Yer Bulunmuyor

Zayiflamak ve omurga agrilariyla mücadele etmek isteyenlerin kadin-erkek fark etmeksizin pilatese ilgi duydugunu belirten Pilates Egitmeni Ebru Sönmez; “Insanlar, yaz aylarinin yaklasmasiyla beraber vücutlarinin sikilasmasini istiyor ve yazlik kiyafetlerini üzerlerinde görmek için can atiyor” dedi.

Pilates Randevularinda Bos Yer Bulunmuyor


Yaz aylari yaklasirken fazla kilolarindan kurtulmak isteyenler hazirliklara basladi.

Kilo problemi ve omurga hastaliklariyla mücadele edenlerin yani sira iyi bir görünüme sahip olmak isteyen Eskisehirliler, pilates salonlarinin randevu defterlerinde bos yer birakmiyor. Saatlerce yapilan pilates antrenmanlarinin, kilo vermek için yeterli olmadigina dikkat çeken millî sporcu ve pilates egitmeni Ebru Sönmez, 20 yillik spor tecrübesine dayanarak pilatesin insanlarda meydana getirdigi degisimler hakkinda konustu.

Son dönemlerde en az kadinlar kadar erkeklerin de bu spora ilgi gösterdigini vurgulayan antrenör Sönmez, “Tüm gün masa basinda çalisanlar; boyun, bel ve sirt agrilarindan sikayetçi olarak çözümü reformer pilatesinde ariyorlar” ifadelerini kullandi.

“Insanlar, yazlik kiyafetleri üzerlerine giymek için can atiyor”

Pilates haricinde fonksiyonel yani kendi vücut agirligi ile yapilan idmanlarin, 8 haftalik bir süreçte gerek motivasyon olarak gerekse fiziksel açidan fark olusturdugunu dile getiren Ebru Sönmez, “TRX çalismalar (Çok Yönlü Vücut Hareketleri) ve plank (Karin Egzersizleri) sayesinde insanlar yazlik kiyafetleri üzerlerinde görmek için can atiyor. Çevrimiçi pilates dersleri, yüz yüze yapildigi kadar etkili olamiyor, çünkü imkânlar kisinin elindeki ekipmanlar dahilinde oluyor. Ayrica sadece mat pilatesi yapanlarin da vücutlarini dogru tekniklerde çalistirabilmesi mümkündür. Karin, bacak ve kalça egzersizleriyle ekrandan gördügümüz kadar yardimci olmaya çalisiyoruz fakat bu isin bir gözetmen kontrolünde ve bilinçli tekniklerle yapilmasi; üyelere kisa zamanda büyük bir gelisim firsati sunuyor” diye konustu.



“Klinik pilates egzersizleri omurga problemi yasayanlar tarafindan popülerlesiyor”

Reformer pilatesin, direnç bantlari ile beraber vücudun her bölgesini güçlendirdigini aktaran antrenör Sönmez, bu makinenin yeni baslayanlar için agirlik seviyesinin kademeli olarak arttigini dile getirdi. Omurga rahatsizligi olan vatandaslarin doktor tavsiyesi ile akillarina ilk gelen tedavi yönteminin artik pilates oldugunu anlatan Sönmez, “Klinik pilates egzersizleri, insanlar arasinda günden güne popülerlesiyor. Özellikle Kifoz (Kamburguluk) ve Skalyoz (Omurga Egriligi) için talepler oluyor” dedi.



“Gebelere yönelik pilates antrenman teknikleri de var”

Hamileler için de birtakim pilates antrenman teknikleri uyguladigindan bahseden Ebru Sönmez, “Çok fazla agirlik çalismalari olmamak kaydiyla, tamamen vücudu esnetmeye yönelik egzersizler yapiyoruz. Gelen üyelerimiz ile grup çalismalarindan bagimsiz bir sekilde bireysel olarak sirt ve kol agrilarina yönelik hafif programlar ile günü tamamliyoruz” diye belirtti.

Kaynak: İHA