Malatya'da Resmi Bayramlasma Töreni

Malatya’da Ramazan Bayrami dolayisiyla Valilik tarafindan resmi bayramlasma töreni düzenlendi.

Malatya'da Resmi Bayramlasma Töreni
Hürriyet Parki’nda düzenlenen törene Vali Aydin Barus, 2.Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgeneral Selami Arslan, Il Jandarma Komutani jandarma Kidemli Albay Ercan Altin, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalik, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakir, sivil toplum temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Vali Barus törende yaptigi konusmada, "Malatya Valiligi tarafindan Ramazan Bayrami nedeniyle bayramlasma töreni gerçeklestiriyoruz. Rahmet bereket ve günahlardan bagislanma ayi olan ramazan ayini tamamlayarak, Ramazan Bayramina kavustuk hep birlikte kardeslik içerisinde Malatya’nin her kesiminden toplum her bölümünden insanlarla birlikte basin mensuplariyla birlikte. Toplum liderlerimizle milletvekillerimiz belediye baskanlarimiz askeri erkan olarak bu bayrami Malatya’mizda gönülden kutluyoruz. Bu gün çok sevinçliyiz, saglik içerisinde bayrama kavustuk. Bu birlik ve beraberligi görmek beni mutlu etti“ dedi.

Malatya’nin her seyin en iyisine layik oldugunu ifade eden Vali Barus, "Malatya gelistirmis oldugu insan kitlesiyle Türkiye’nin kalkinmasina çok önemli katkilar veren bir il. Bu bayramlarda oldugu gibi birlik ve beraberlik halinde hareket edersek insallah asamayacagimiz hiçbir sorun ve engel yoktur. Ramazan ayi kamu kurumlari olarak, bizim genellikle fakir ve yoksullar yetimlere yardim yapma seklinde geçti Malatya Büyüksehir Belediyemizde ayni seklinde yogun faaliyetleri oldu ilçe belediyelerimizde Malatya’ya olarak birlik ve bütünlük halinde Türkiye’nin gelecegine çok güzel hizmetler ve katkilar sunmaya devam ederiz" ifadelerini kullandi.

Araç sürücülerine emniyet kemeri uyarisini yineleyen Vali Barus, ”Bu bayramda oldugu gibi her bayramda vatandaslarimizdan bir ricamiz oluyor, araç kullanirken lütfen çok dikkatli olunuz Içisleri Bakanligi’mizin düzenlemis oldugu bir kampanyada var her bayram oldugu gibi bu bayramda var. Bayraminiz kemerli olsun araç kullanirken araç içinde emniyet kemeri takmalarini saglamak yolcularinda kemer takar güvenli bir seklinde yolculuk yapmalarini saglamaktir. Malatya’da sehir girisinde sürücülerimiz uyardik ve kemer takmalarini ifade ettik maalesef tüm uyarilara ragmen duyarli olmayan vatandaslarimiz var Bu gün Kale ilçemizde trafik kazasi oldu sürücü emniyet kemeri takmadigi için hayatti kaybetti bu olaylar bizlere ders olsun emniyet kemeri takmadan aracimiz hareket ettirmeyelim, bu tip yüzücü tablolar görünce bayram sevincimize zarar veriyor“ diye konustu.

Kaynak: İHA