Balikesir, Zagnos Pasa'da Bayramlasti

Balikesirliler, tarihi Zagnos Pasa Cami’nde bayram namazi kildi, ardindan il protokolü ile bayramlasti.

Balikesir, Zagnos Pasa'da Bayramlasti
Balikesir’de bayramlasma töreni, bayram namazinin ardindan Zagnos Pasa Cami’nde yapildi. Törene Balikesir Valisi Hasan Sildak, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Milletvekilleri Ismail Ok, Mustafa Canbey, Yavuz Subasi, Adil Çelik, Fikret Sahin, AK Parti Il Baskani Ekrem Basaran, CHP Il Baskani Serkan Sari, Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan katildi.

Bayram namazina Balikesirliler büyük ilgi gösterirken, camiye sigmayan cemaat bahçede de saf tuttu. Namazin ardindan il protokolü cami içinde vatandaslarla bayramlasti. Tören sonrasinda Zagnos Pasa türbesinin önünde dualar okundu.

Balikesir Valisi Hasan Sildak, gazetecilere yaptigi açiklamada emniyet kemerine vurgu yapti. Vali Sildak, "Zagnos Pasa Cami’mizde, hep birlikte vatandaslarimizla, milletvekillerimizle, bütün kamu kurumlarimizin yöneticileriyle birlikte bayram namazini kilip hep beraber bayramlastik. Vatandaslarimiza huzur içinde, saglik içinde güzel bir bayram diliyoruz. Balikesir huzur sehri, güven sehri. Tüm vatandaslarimiz bu bayramda da insallah bunu yasayacaklar. Trafik kurallarina dikkat diyoruz. Bayramda seyir halinde olacak bütün vatandaslarimiza özellikle emniyet kemeri takmalarini, cep telefonu kullanilmamasi konularinda tekrar uyarilarimizi yineliyoruz" dedi.

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ise, "Basi rahmet ortasi magfiret sonu da günahlardan kurtulus olan Ramazan ayini hep beraber bitirdik. Simdi de bayram namazini kildik. Tüm hemsehrilerimin Ramazan Bayrami’ni kutluyorum. Biz en çocuklarin belediyesiyiz diyoruz. Ramazan Bayrami da, Seker Bayrami da diyoruz. Evet ibadetlerimizi yaptik, sabah namazimizi kildik. En çok çocuklari sevindirme zamani. Belediyemizin çesitli etkinlikleri var çocuklarimiz için. Herkesin Ramazan Bayrami’ni kutluyorum" seklinde konustu.

Öte yandan, Balikesir Büyüksehir Belediyesi camiye gelenlere simit ve çay ikraminda bulundu.
Kaynak: İHA