Üreticilere File Destegi

Malatya’nin Kuluncak ilçesinde organik tarim yapan üreticilere kurutma filesi dagitimi gerçeklestirildi.

Üreticilere File Destegi
Kuluncak Ilçesinde organik tarim yapan 41 üreticiye yüzde 50 bedeli Tarim ve Orman Bakanligi’nin bütçesinden karsilanan, yaklasik bin dekar alanda kullanilmak üzere 18 bin metre karelik yüzde 75 geçirgenli kurutma filesi dagitildi. Hibe destekli file dagitim törenine, Kuluncak Kaymakami Tufan Bagir Gilan, Malatya Tarim ve Orman Il Müdürü Tahir Macit, Bitkisel Üretim ve Bitki sagligi Sube Müdürü Demet Köksal, Kuluncak Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mesut Cem Karaca, teknik personeller ve üreticiler katildi.

Dagitim programinda konusma yapan Malatya Tarim ve Orman Il Müdürü Tahir Macit, hibe destekli proje ile ilgili bilgileri aktardi. Macit, "Demostrasyon amaci ile kurutma filelerini çiftçilerimizin geleneksel hasat yöntemlerini daha da gelistirmeleri ve diger çiftçilerimize de örnek olmasi için dagitiyoruz. Kurutma filesinin en büyük özelligi kurutmayi hizlandirmasi, yagisli havalarda geçirgenlik saglayarak ürün kaybini engellemesi, hijyen sartlarinda kurutulmanin saglanmasidir. Bundan sonraki süreçte Ilimizde de yayginlasan firinda kurutma yöntemini ilçemiz için de kurutma firinlarini kurarak yayginlastirmayi planliyoruz” dedi.

Kuluncak Kaymakami Tufan Bagir Gilan ise üreticilerin desteklenmesinin öneminden söz edip, "Sayin Il Müdürümüz teknik bilgilerden bahsetti. Bu tarz çiftçilerimizi destekleyen tesvik eden girisimleri memnuniyetle karsiliyoruz. Tarim Il ve Ilçe Müdürlügümüz her zaman çiftçilerimizin yaninda, çiftçilerimize simdiden bol kazanç bol hasat diliyorum " ifadelerini kullandi.

Konusmalardan sonra, organik tarim yapan 41 üreticiye yüzde 50 bedeli Tarim ve Orman Bakanligi’nin bütçesinden karsilanan, yaklasik bin dekar alanda kullanilmak üzere 18 bin metre karelik yüzde 75 geçirgenli kurutma filesi dagitildi.
Kaynak: İHA