Ünye'de 19 Mayis Coskusu
Ordu’nun Ünye ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Mayis 1919’da Bandirma Vapuru ile Samsun’a çikarak baslattigi kurtulus mücadelesinin 103’ncü yildönümü coskuyla kutlandi.

Havanin yagisli olmasindan dolayi ilçe kapali spor salonunda devam eden programda konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Genç, “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliginde tarih sahnesinde bir defa daha saha kalkisinin baslangici olan 19 Mayis 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayraminizi 103’üncü yilinda en samimi duygularimla kutlarim. Atalarimizin baslatmis oldugu bu kutlu yürüyüs, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den ise büyük taarruza süre gelen bir destandir. Alparslan’dan Osman beye, Fatih’ten Mustafa Kemal Atatürk’e tarihte onurla direnen, dinini töresini koruyan sanli bir ecdadin torunlariyiz. Anadolu’da bin yildir caniyla ve kaniyla mücadele veren varligini sürdüren tek millet Türk Milleti’dir. Bu topraklar tarihin en serefli milletinin mirasidir. Bu emanetlerimizle son nefesimize kadar muhafaza ederek gençlerimizle yarina tasiyacagiz” dedi.
“Bütün umutlarin tükenmeye basladigi bir dönemde tarih sahnesine Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde ‘ya istiklal ya ölüm’ ifadesiyle Türk Milleti kendi makûs tarihini tersine döndürmeyi basararak esaret altinda kutsal vatan topraklarimizi ilelebet isgal edilemeyecegini tüm dünyaya göstermistir” diyen Genç, tüm gençlerin bayramini tebrik etti.
Programda gençler tarafindan günün anlamina iliskin siirler okunurken, ögrencilerin yaptiklari jimnastik görüntüleri Ordu Valisi Tuncay Sonel tarafindan tebrik edildi.
Programda, Avrupa ve Dünya Sampiyonalarinda derece alan ve 13-15 Mayis 2022 tarihleri arasinda Bulgaristan’da yapilan Wushu Avrupa Sampiyonasinda Türkiye’yi basariyla temsil ederek sampiyon olan wushu sporcularinin gösterileri ise ilgiyle izlendi. Wushu milli sporcularina ve Wushu Federasyonu Icra Kurulu Baskani Abdurrahman Akyüz’e hediyelerini Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte takdim etti.
19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103’ncü yildönümü kutlama programi çesitli etkinlikler ile devam ederek son buldu.
