Sindirgi'da Uluslararasi 19 Mayis

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami coskusu 35 ülkenin katildigi uluslararasi kortejle renklendi. 20-22 Mayis 2022 tarihlerinde gerçeklestirilecek Sindirgi Akinci Toyu Uluslararasi Atli Okçuluk yarismasi öncesi Sindirgi sokaklarinda kültür bulusmasi yasandi.

Sindirgi'da Uluslararasi 19 Mayis
Ülke genelinde 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayrami cosku ile kutlanirken Sindirgi’da gerçeklestirilen Uluslararasi Atli Okçuluk korteji bayrama damgasini vurdu. Sindirgi Atatürk Stadi’nda ögrencilerin hazirladigi muhtesem gösterilerle dolu kutlama töreninin ardindan 35 ülkeden 100’e yakin sporcunun, protokol ve vatandaslarin katildigi Uluslararasi Atli Okçuluk Korteji gerçeklestirildi.

Amerika, Almanya, Avusturya, Isveç, Bulgaristan, Endenozya, Ürdün, Suriye, Kanada, Pakistan, Malezya, Tayland, Güney Afrika, Isviçre, Iran, Italya, Japonya, Kirgizistan, Kazakistan, Tayvan, Romanya, Finlandiya, Yunanistan, Mogalistan, Moldavya, Katar, Kuveyt, Umman, Ispanya, Fransa, Suudi Arabistan’dan 100’e yakin sporcu yöresel kiyafetleri ve atlariyla korteje katilarak Sindirgi sokaklarinda renkli görüntüler olusturdu. 20 - 22 Mayis 2022 tarihlerinde gerçeklestirilecek Sindirgi Akinci Toyu Uluslararasi Atli Okçuluk yarismasina araç üzerinden anons ile davet de gerçeklestirildi.

Korteje yabanci konuklarin yani sira ilçe kaymakami Zafer Oktay, Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas, protokol üyeleri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Sindirgi Atatürk Stadyumu önünde baslayan kortej Sindirgi Geleneksel Türk Sporlari merkezinde son buldu. Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas da at üzerinde korteje eslik etti.

Sindirgi Belediyesi nostalji resmi tören araci da görücüye çikti

Sindirgi Belediyesi tarafindan resmi törenlerde ve kortejlerde kullanilmak üzere Sindirgili sanayiciler isbirligi ile restore edilen 1960 model Gas marka araç da kortejle görücüye çikti. Eski yillari animsatan ve bir zamanlarin dolmusu olan araç Cumhuriyet Meydani’nda farkli zamanlarda sergilenerek hatiralari yasatacak.

Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas, “Sindirgi’da uluslararasi düzeyde muhtesem bir festival, yarisma yapiliyor. Dünya Atli Okçuluk Yarismasi Sindirgi’da. Su ana kadar düzenlenen belki de en büyük yarisma oldugu söyleniyor ve bunlarin baslangicinda bugün 19 Mayis’ta stadyumda yaptigimiz program sonrasinda muhtesem bir kortej yapildi. 35 tane ülkeden 100’e yakin sporcu kendi bayraklari ve Türk bayraklariyla birlikte atlarin üzerinde Sindirgi’nin bir ucundan bir ucuna kadar stadyumdan da yarislarin yapilacagi panayir alanina yani Geleneksel Türk Sporlari Merkezine kadar yürüdüler. Görmeye deger bir tabloydu. Dünya barisini, insanlarin bir olarak birbirini tanimasina firsat veren bir organizasyon Sindirgi’da yapilmasi, gerçeklesmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. O Akhisar Caddesi, o sehir meydani, Balikesir Caddesi, yani atlarin o nal sesleri bizi kendimize getirdi. Bizi mutlu etti. Bu sebeple de Geleneksel Türk Sporlari Merkezi’nin açilisini yaptigimiz bir günde 19 Mayis’ta Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nda gençlere emanet edebilecegimiz yarinlarimizi test eden gençlerimizin bu güzel günlerini, anlarini 19 Mayis’ini kutluyorum. Rabbim nice bayramlari hep beraber huzurla mutlulukla kutlamayi hepimize nasip etsin“ dedi.

Kaynak: İHA