Iran Sinirinda Uçurtma Senligi

Van’in Baskale ilçesinin Iran sinirinda 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda uçurtma senligi düzenlendi.

Iran Sinirinda Uçurtma Senligi
Ilçeye 35 kilometre uzaklikta bulunan sinirdaki Ogulveren Ortaokulu’nda görevli ögretmenlerin iki yil önce hazirladiklari ve Baskale Kaymakamliginin destek verdigi "Uçurtma Senligi", bu yil 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda düzenlendi.

Baskale Kaymakamligi ve belediye isbirligiyle alinan uçurtmalar ögrencilere dagitildi. Etkinlik alaninda Çaldiran Jandarma Karakolunda görevli askerler de ögrencilere uçurtmalarin hazirlanmasinda yardimci oldu.

Çocuklarla birlikte uçurtma uçuran Kaymakam ve Belediye Baskanvekili Asim Solak, ögrencilerin gözlerindeki mutlulugun görülmeye deger oldugunu söyledi.

Salgin sonrasi etkinligin daha coskulu geçtigini dile getiren Solak, "5 yil önce buralara gelmek, organizasyon düzenlemek düsünülemezdi. Çok sükür devletimizin kararliligi, huzur ikliminin olusmasindan sonra buralarda uçurtma senligi düzenleyebiliyoruz. Vatandaslarimiz bu daglarda, meralarda hayvanlarini otlatabiliyor. Bu tabii bizim için çok büyük bir kazanim. Bu kazanimlarin kaybolmamasi için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalisacagimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Uçurtma uçuran ögrenciler ise mutlu olduklarini söylediler.
Kaynak: İHA