Dördüncü Sondaj Gemisi Mersin'e Ulasti

Türkiye’nin filosuna katacagi dördüncü sondaj gemisi, İçel’in Silifke ilçesine bagli Tasuçu Limani’na geldi. Geminin ilerleyen saatlerde limana yanasmasi bekleniyor.

Dördüncü Sondaj Gemisi Mersin'e Ulasti
Güney Kore’nin Okpo Limani’ndan yola çikan Cobalt Explorer adli gemi, İçel’in Tasucu Nato Limani’na ulasti. Fatih, Kanuni ve Yavuz’un ardindan filoya katilan dördüncü sondaj gemisi olacak gemi, 7 Mart’ta Güney Kore’den ayrilmisti. Yedinci nesil üstün teknolojiye sahip 238 metre uzunluk ve 42 metre genislikteki geminin ilk görev yerinin Dogu Akdeniz olmasi bekleniyor. Kule yüksekligi 104 metre olan ve halihazirda “Cobalt Explorer” adini kullanan gemiye yeni bir isim verilmesi bekleniyor. Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisinde aktif konumlandirma sistemi de bulunuyor. Mürettebat kapasitesi 200 kisi olan gemi, 12 bin 200 metre derinlikte sondaj yapabiliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, dördüncü sondaj gemisinin bugün Tasucu Nato Limani’na gelecegini belirtmis, sondaj hazirliklari için Tasucu’nda yaklasik 2 ay kalacagini, gerekli çalismalarin ardindan kisa sürede ilk sondajina Akdeniz’de baslayacagini açiklamisti.
Kaynak: İHA