Baskan Büyükakin Açiklamasi 'Çiftçilerin Üretime Devam Edebilmesi Için 110 Milyon Lira Ayirdik'

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "Çiftçimiz üretime devam edebilsin diye hem yakit hem gübre destegi için toplam 110 milyon lira ayirdik. Bu miktarda destek Türkiye’nin hiç bir sehrinde yoktur" dedi.

Baskan Büyükakin Açiklamasi 'Çiftçilerin Üretime Devam Edebilmesi Için 110 Milyon Lira Ayirdik'
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitim Kurslari (KO-MEK), bahar aylarinda düzenledigi geleneksel ilçe sergilerine basladi.

Kursiyerlerin bir yil boyunca ürettigi el emegi göz nuru ürünler, vatandaslarla bulusmaya basladi.

Ilçe sergilerinin ilk duragi Gölcük ve Kandira oldu.

Kandira ilçe sergisinin açilisina katilan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, kursiyerlerin ürünlerinin satisa sunuldugu Ormanya Magazasi’ni kent genelinde yayginlastirmak istediklerini söyledi.

Ayrica yine kadin emegine verdikleri önem çerçevesinde tibbi aromatik bitkiler basta olmak üzere turizm ve hayvancilik alanlarinda kursiyerleri destekleyeceklerini kaydetti.



"Bir seyler basarmak isteyenler için mihenk tasi"

Tahir Büyükakin, "KO-MEK kurslari öncelikle bir seyleri basarmak isteyenler için bir mihenk tasidir. Burada egitim alanlar kendi çizdikleri hedefler ile bir seyleri basarmanin mutlulugunu yasiyor. Bizler de bu mutluluga ortak oluyoruz. Kursiyerlerimiz buralarda sadece egitim almiyor ayni zamanda KO-MEK bohçasi ile evlenecek kizlarimiza çeyiz destegi, KO-MEK vefasi ile ihtiyaç sahiplerine destek olmak gibi birçok sosyal sorumluluk projesi gerçeklestiriyor. Bu da KO-MEK’in sadece bir egitim yeri degil aile yuvasi oldugunun kanitidir" dedi.



“Satis yerlerine kentin birçok noktasinda yayginlastirmak istiyoruz”

KO-MEK Sepeti Projesi ile kursiyerlerin emeklerinin vergi muafiyeti ile satisa sunuldugunu hatirlatan Büyükakin, bunun kursiyerlerin aile bütçelerine önemli bir katki sagladigini söyledi.

Büyükakin, “Kursiyerlerimiz, KO-MEK Sepeti ile artik ürettikleri ürünleri rahatlikla vergi istinasiz satabiliyorlar. Simdiye kadar KO-MEK Sepeti ile binlerce el emegi göz nuru ürün satarak aile ekonomisine destek olduk. Ormanya’da açtigimiz Komeksepeti Ormanya Store’ler gibi yerleri kentin birçok noktasinda yayginlastirmak istiyoruz" diye konustu.



“Çiftçilerin üretime devam edebilmesi için 110 milyon lira ayirdik”

Kadin emegini her alanda desteklendigini ifade eden Doç. Dr. Büyükakin, "Tibbi aromatik bitkiler alaninda kadinlarimiz için bir seyler yapmak istiyoruz. Bu alanda lütfen birlikte çalisalim. Büyüksehir olarak turizm, hayvancilik alaninda da kadinlarimizi desteklemek istiyoruz. Bu alanlarda lütfen siz isteyin biz yapalim. Çiftçimizin üretime devam edebilsin diye hem yakit hem gübre destegi için toplam 110 milyon lira ayirdik. Bu miktarda destek Türkiye’nin hiç bir sehrinde yoktur. Biz her alanda yaninizdayiz. Projeler için yaninizdayiz. Özellikle eko-turizm, organik tarim ve aromatik bitkiler alaninda bizimle birlikte çalisin" ifadelerini kullandi.

Gölcük Kongre Sarayi’nda gerçeklestirilen bir diger sergide kursiyerler uzun bir aradan sonra ürünlerini sergilemenin, vatandaslar ise el emegi göz nuru eserleri incelemenin keyfini çikartti.
Kaynak: İHA