Sönmez'den 19 Mayis Mesaji

Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Erzurum Il Baskani Gürkan Sönmez, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayinladi. Baskan Sönmez, “Atatürk’ün 19 Mayis’i armagan ettigi Türk gençlerine büyük görevler düsmektedir” dedi.

Sönmez'den 19 Mayis Mesaji
19 Mayis 1919’un Türk Milleti için çok önemli bir tarih oldugunu söyleyen Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Erzurum Il Baskani Gürkan Sönmez, Türk Milletinin, bagimsizlik ve hürriyete ilk adimlarini bu tarihte attigini belirtti.

Baskan Sönmez mesajinda su görüslere yer verdi:

“Özgürlük mücadelesi Mustafa Kemal Pasa’nin 19 Mayis 1919 tarihinde Samsun’a ayak basmasiyla baslamistir. Mustafa Kemal, milletin bagimsizligi için yine milletin kararligi ve azmine inanir. Büyük Önder Samsun’a çikarak bagimsizlik atesini yakmis, bu ates vatanin dört bir kösesine yayilmistir. Anadolu insaninin beraberce tek yumruk olarak birlesmesini saglamistir.

Atatürk, Türk Milleti için girdigi mücadelede tüm gücünü, milletin inanç ve güvenine borçludur. Milletinin daima serefli bir sekilde yasamasini isteyen Atatürk, tam bagimsizlik hedefine ulasana kadar asla vazgeçmemistir. 19 Mayis Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasi için atilan ilk adimdir. Kurtulus mücadelesinin ardindan 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmistir. Atatürk, Cumhuriyeti Türk gençligine armagan etmistir.

Biz Türk Milleti kurtulus savasimizin baslangici olarak 19 Mayis tarihini “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami” olarak kutluyoruz. Söz veriyoruz! Büyük sikintilar ve fedakarliklar ile kazanilan bu destani hiç bir zaman unutmayacagiz, canimiz pahasina koruyacagiz. Atatürk’ün 19 Mayis’i armagan ettigi Türk gençlerine büyük görevler düsmektedir.

Binlerce sehit vererek, sikinti ve yokluklar içinde, büyük özveriler neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, biz gençlere emanet edilmistir. Bu sebepledir ki bu degerli emaneti yasatmak ve sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi sekilde aktarmak, en basta gelen görev ve sorumlulugumuz olmalidir. Ileride ülke yönetiminde söz sahibi olacak olan biz Türk gençleri, Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarinizda yükseltecek dimaglar olarak ne denli büyük bir sorumluluk üstlenmis oldugumuzun bilinç ve idrakindeyiz. Bu inançtan aldigimiz azim ve kararlilikla ülkemizi, en iyi yere getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacagiz.

Gençler, milli ve manevi degerlerimize sahip, çaliskan, vatanini, milletini seven bu ülkenin yarinlari olarak; daha çok çalismali ve ay yildizli bayragimizi ilelebet dalgalandirmalisiniz. 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami Kutlu olsun.”
Kaynak: İHA