SIVTAS'ta Üretime Geçildi

Sivas Valiligi öncülügünde kurulan süt isleme tesisi üretime geçti.

SIVTAS'ta Üretime Geçildi
Sivas Valisi Salih Ayhan’in öncülügünde Il Özel Idaresi ve Sivas Belediye Baskanligi tarafindan kurulan Sivas Teknik Tarim A.S (SIVTAS) yem üretiminin ardindan süt ürünleri üretimine de basladi.

Cumhurbaskanligi kararnamesi ile Sanliurfa Valiligine atanan vali Salih Ayhan isletmeyi ziyaret ederek üretimi yerinde izledi.

“Sivas bir marka kazandi”

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivaslilarin kurulan markaya sahip çikmasini isteyerek, “Sivtas’in Sivas’ta ve ulusalda nice güzel hikâyeler yazacagina yürekten inaniyorum. Tarim ve hayvancilikta çok güçlü projelerimiz oldu. Bu projelerin üzerinde Sivtas’ ta bir inci gibi yakisti. Bunun için güçlü birlikteliklerimiz oldu, bu isi klasik bir is olarak görmedik. Bu isin içerisinde vatandaslarimizin güveni var ve çok boyutlulugu var. Sivas bir marka kazandi. Bir istegim var bu markaya sahip çiksinlar, Disaridan gelen ürünlere degil Sivtas’ tan gelen ürünleri tercih etsinler. Biz görevimizi yaptik. Hayal kurduk, saha taramasi yaptik. Bir vizyon koyduk, ardindan finansi ortaya koyduk. Belediyemiz ve il idaremiz kafa kafaya verdik, ardindan bu fabrikalar kuruldu ve üretime geçildi. Bundan sonra ki is Sivas’a ve Sivaslilara düsüyor. Sivaslilarin kendi çiftçisine, kendi markalarina, kendi degerlerine ve kendi ürettiklerine sahip çikmak düsüyor.” dedi.



SIVTAS içerisinde incelemelerde bulunan Vali Ayhan ürünler hakkinda bilgi aldi. Program toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.

SIVTAS, 4 bin 800 metre kare kapali alan da büyük bas ve küçük bas hayvanlar için kesif yem imalatina baslamisti. Bugün 3 bin 300 metre kare kapali alanda faaliyete giren Süt Isleme Tesisi ile 40 ton üretim hedefleniyor. Tesiste günlük pastörize süt, yogurt, ayran, kasar peyniri, Tereyagi ve lor peyniri üretimi yapiliyor.
Kaynak: İHA