Kütahya'da Çocuk Kitap Fuari

Kütahya’da ilk kez düzenlenen Çocuk Kitap Fuari ziyaretçilerine kapilarini açti.

Kütahya'da Çocuk Kitap Fuari
18-22 Mayis tarihlerinde Sera AVM’de gerçeklestirilecek fuar, Kütahya için bir ilk olma özelligi tasiyor. Gönüllü bir ekibin baslattigi ve Kütahya Valiligi’nin destekledigi fuarda çocuklar için hikaye, roman gibi kültür kitaplari için yayinevleri stant açacak ve yazar imza günleri düzenlenecek.Fuara 30’dan fazla yayinevi ve 20’ye yakin yazar katiliyor.

Organizasyon ekibinden Meltem Koyuncu; hiç gerçeklesmemis bir etkinligin gerçeklesmesi için sadece ve samimi bir girisim denediklerini ve kurumlarin da destegi ile mümkün oldugunu belirtti.

Bir diger organizatör Dila Meryem Tahmas, Kütahya’nin kültür etkinlikleri beklentisi oldugunu ve çocuk kitap fuarinin bu yildan itibaren her yil düzenlenecegini umduklarini söyledi.

Etkinlik organizatörlerinden Abdullah Reha Nazli, tamamen gönüllü isleyen bir projenin emeklerine destek olmak için organizasyon ekibine katildigini ve Kütahya Valiligi’nin de destegi ile Kütahya için sirin ve verimli bir etkinlik ortaya çikacagini umdugunu söyledi.

Etkinlik organizatörlerinden Dilek Yenipazar, etkinlik fikri ortaya çikisindan itibaren heyecani tüm sehrin paylastigini ve herkesin destek oldugunu söyledi.



"Bu tür etkinliklerin Kütahya’da daha fazla olmasini temenni ediyoruz"

Fuarda Ülkü Ocaklari Kütahya Il Baskanligi da stant açti. Baskan Ilker Bükni, "Mutluyum. Bu tür etkinliklerin Kütahya’da daha fazla olmasini temenni ediyoruz. Genel Merkezimizin yapmis oldugu çalismalari, açmis oldugumuz standimizda gelecegimizin teminati çocuklarimiza yayinlarimizi tanitmak için buradayiz. Fuarin yapilmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Fuara, Türkiye’nin ünlü çocuk edebiyatçilarinin kitaplarina sahip yayinevlerinin stantlari 5 gün boyunca yer alacak ve Yagmur Kartal, Sümeyye Özcal Dörterler, Ensar Bekir Nazli, Müzeyyen Çelik Kesmegülü, Mesut Kocaman gibi Kütahyali yazarlar da okurlariyla bulusacak. Yerel yazarlarin disinda Sema Yayli, Necmiye Tortop, Çigdem Harbelioglu gibi ulusal çocuk kitabi yazarlarinin da imza günü ve etkinlikleri olacak. Etkinlige Kütahyali okul öncesiilkögretim ögrencileri, veliler dahil olmak üzere tüm Kütahyalilar ve çevre illerdeki okurlar davetli.

Etkinlige Milli Egitim Müdürlügü, Dumlupinar Üniversitesi Rektörlügü, Kütahya Müftülügü gibi kurumlar da destek oluyor.(EFE-)
Kaynak: İHA