Koçer'den 19 Mesaji

Gaziantep Genç Is Insanlari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Cihan Koçer, 19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayraminin 103.yili münasebetiyle bir mesaj yayimladi.

Koçer'den 19 Mesaji
Baskan Koçer mesajinda Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarinda yükseltecek olan gençlerimize her zaman güvendiklerini ifade ederek, ’’103 yil önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandirma Vapuruna binerek Samsun’a attigi adim, bir toplumu esaret altinda kalmaktan kurtararak, Türk Milletine kurtulusun yolunu açmis ve çagdas bir toplumun temellerinin atilmasini saglayan en önemli dönüm noktasi olmustur. Büyük Önder Atatürk’ün Istiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günü, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armagan ederek, Gençlik ve Spor Bayrami olarak ilan etmesi son derece anlamli ve sonraki kusaklara verilen çok ince bir mesajdir. Atatürk, 19 Mayis’i toplumun en önemli ümidi ve gelecek günlerin en büyük yatirimcilari olan gençlere armagan etmistir. Gençlerimizin geçmislerinden devraldiklari bu mirasi, aklin, bilginin ve bilimin rehberliginde büyük bir onur ve fedakârlik duygusuyla yarinlara tasiyacaklarindan hiç süphem yok. Bu degerli emaneti sonsuza kadar korumak, gelecek kusaklara en iyi sekilde aktarmak ise bizlerin en basta gelen görev ve sorumlulugudur. Iyi yetismis gençlerin ve saglam genç zihinlerin toplumsal yönde büyük degismelere yol açilabilecek güçte oldugu bilinciyle onlara sahip çikmak, onlari bilimle, nitelikli egitimle bulusturmak hepimizin bu vatana bir borcudur. Bizler GAGIAD olarak; gençlerle yaptigimiz projeleri çok önemsiyoruz. Bu anlamda gençlerin kisisel gelisimini destekleyen, kendilerini ifade edebildikleri, gelistirebilecekleri ve fikirlerini hayata geçirmelerini saglayan çalismalar yapiyoruz. Gençlere firsat verildiginde neler basarabilecekleri, nasil islere imza atacagini çokça sahit olduk. Yeter ki gençlerimize ilham verip, hayatlarina dokunalim” ifadelerini kullandi.

Koçer mesajinin devaminda ise ’’Türk Gençliginin bugüne kadar oldugu gibi, bundan sonra da Atatürk’ün bu kutsal emanetine sahip çikacagindan hiç süphe duymuyorum. Ulu Önder Atatürk’ün, “Sizler, yeni Türkiye’nin genç evlatlari, yorulsaniz da beni izleyecekseniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ama asla yorulmazlar. Türk Gençligi amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir.” sözleri yol gösterimiz olmali, Cumhuriyet mesalesinin aydinlattigi yolumuzda gençlerle birlikte yürümeye ve birlikte basarmaya devam etmeliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini ve bu vatan için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyor ve milli mücadelemizin 103.yilina ulasmasinin gururuyla 19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Ulusal Gençlik ve Spor Bayramini büyük bir cosku ve heyecanla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA