Kalbindeki Deligi Anjiyo Ile Giderildi

Bursa’da Karadeniz ailesinin 12 yasindaki kizi Sümeyye, küçük yasta tespit edilen kalbindeki deligi kasigindan yapilan operasyonla kesiksiz olarak onarildi.

Kalbindeki Deligi Anjiyo Ile Giderildi
Türkiye’de nadir olarak yapilan operasyonla, genç kiz Sümeyye, kalbindeki 2 santimetrelik delikten estetik açidan da önemli olan kesi islemi yapilmadan kurtuldu. Saglik kontrolü için doktoru Uzm. Dr. Bahattin Öncüye gelen 12 yasindaki Sümeyye ve annesi Gülsün Karadeniz, doktorun verdigi güzel haberle mutlu oldu. Kizinin kalbindeki deligi bebek yastayken fark ettiklerini belirten anne Karadeniz, “Biz 9 aylikken kalbindeki deligi fark ettik. Ancak bize kapanacagi söylendi. Biz bunu diger kontrollere de gittigimizde duyduk. Ama yorulmalari artip, hastaliklari siklastigini görünce yeniden hastaneye basvurduk. En son kontrole geldigimizde çocuk doktorumuz ameliyat olmasi gerektigini söyledi.

Onun yönlendirmesiyle bizde böyle bir karara vardik. Ilk baslarda çok korkmustuk. 3-4 gün gözümüze uyku girmedi. Ama simdi sagligina kavustu. Sorunsuz bir sekilde atlattik” dedi.

Hastanin sik sik solunum yolu enfeksiyonu geçirmesi sebebiyle doktora basvurdugunu belirten Medicana Bursa Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Uzm. Dr. Bahattin Öncü, “Yaptigimiz muayenede kalbin kulakçiklari arasinda yaklasik 2 santimlik bir delik oldugunu tespit ettik. Kisa süren bir operasyonla, kalbindeki deligi ameliyatsiz bir sekilde anjiyo ile vücudunda hiçbir iz kalmadan tedavi ettik. Su an 15 gün geçti. Kalbi tamamen normale döndü. Hareketlerinde artik bir kisitlama yok. Artik kisa sürede yorulmalari da kalmadi. Çocuk ve aile kadar bizlerde çok mutluyuz. Bu hastalikta en önemli noktalardan birisi, erken teshis konulmasidir. Çünkü ilerleyen süreçte ameliyat sansi da ortadan kalkabiliyor. Anjiyo sistemiyle iz kalmadan operasyonu da yapmamiz imkansiz hale geliyor. Çünkü kalp ameliyatlarinda gögüs kafesinden kesi açilarak yapilmaktadir. Biz kasiktan anjiyo ile bunu basardik. Bu estetik açidan da ileride genç bir kiz için çok önemli” diye konustu.

Kaynak: İHA