Isparta Valisi Aydin Barus Görevine Basladi

Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Malatya Valiliginden Isparta Valiligine atanan Vali Aydin Barus görevine basladi.

Isparta Valisi Aydin Barus Görevine Basladi
Vali Barus’u Isparta Valiligi önünde, Egirdir Dag Komando Okulu ve Egitim Merkezi Komutani Tümgeneral Emre Tayanç, Garnizon Komutani Albay Mustafa Kahraman, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Vali Yardimcisi Ali Taskin Balaban, Ilçe Kaymakamlari, Ilçe Belediye Baskanlari, Kamu Kurum ve Kurulus Müdürleri, Valilik Sube Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Meslek Odalari Temsilcileri ve Sivil Toplum Kurulusu temsilcileri karsiladi. Alanda bulunan polis birligini selamlayan Vali Barus ardindan kendisini bekleyen heyetle selamlasarak tanisti. Daha sonra valilik makamina geçen Vali Barus, göreve baslama yazisini imzalayarak Isparta’daki görevine basladi.

Burada gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali Barus “Bismillah diyerek basliyoruz, Allah hayirli etsin insallah. Çok degerli basin mensuplarimiz 11 Mayis 2022 tarihli Cumhurbaskanligi karari ile Malatya Valiligi’nden Isparta Valiligi’ne atanarak bugün itibariyla görevime basladim. ‘Gelin gülle baslayalim atalara uyarak, bahari koklayarak girelim kelimeler ülkesine’ merhum Sezai Karakoç’un bu siiri gibi Isparta’ya gül ile basladik, gülle devam edelim. Insallah gülle nihayete erdirelim. Gül sehirde güllerle karsilanmak gül insanlarla muhatap olmak yeni bir heyecan benim için, çok büyük bir mutluluk. Ülkemizin çok güzel bir kentinden Dogu Anadolu’nun bir kentinden Malatya’dan Isparta’ya sonsuz selamlar getirdim. Malatya’dan sonra Isparta gibi Akdeniz ilimizin müstesna illerinden birisinde görev yapmak benim için büyük bir onur bu onuru bahseden Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a öncelikle sükranlarimi arz ediyorum" dedi.

Egitime çok önem verdigini ve Isparta’nin bir egitim sehri oldugunu bildigini söyleyen Vali Barus söyle devam etti:

"Bu egitim sehrini daha ileriye götürmek için egitim sartlarinin iyilestirilmesi, ögrencilerimizin daha iyi kosullara kavusmasi için elimden geleni yapacagimi söylemek istiyorum. Burada 65 bin civarinda üniversite ögrencimiz var, temel egitimde yaklasik 81 Bin 500 ögrencimiz var, bu da gösteriyor ki Isparta egitim sehridir. Yine Isparta’nin en önemli özelliklerinden birisi Türkiye’nin önde gelen saglik sehri olmasidir gerek 10 bin kisi basina düsen yatak sayisi bakimindan gerek saglik kadrosu bakimindan hakikaten Isparta’miz övgüye layik bir konuma sahip. Türkiye’de yapilan yasam memnuniyeti anketlerinde saglik alaninda Isparta hep birinci çikiyor, bu üstünlügünü devam ettirmesi için elimizden geleni yapacagiz. Isparta’nin diger bir özelligi, çevre güzellikleri, dogal güzellikleri bu dogal güzellikleri ve çevreyi korumak için her türlü tedbiri almaya kararliyiz. Bu çevrenin getirdigi, güzelligin getirdigi dogal güzelligin getirdigi turizm imkanlarinin daha da artirilmasi için elimizden gelen gayreti sarf edecegiz. Turizm burasi için çok önemli bir sektör, insallah hem yatak kapasitesinin artmasi hem de ziyaretçi sayisinin artmasi için gayret sarf edecegiz."

Vali Barus ardindan Isparta’daki ilk toplantisini gerçeklestirerek ilçe kaymakamlariyla bir araya geldi.
Kaynak: İHA