GTO Baskanlarindan 19 Mayis Mesaji

Gaziantep Ticaret Odasi (GTO) Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Yildirim ve Meclis Baskani M. Hilmi Teymur, “19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami” dolayisiyla bir kutlama mesaji yayimladi.

GTO Baskanlarindan 19 Mayis Mesaji
GTO baskanlari, yayimladiklari mesajda “19 Mayis, Türk ulusunu aydinliga kavusturan ve Cumhuriyet ile bulusturan bir dönüm noktasi olmustur. Milletimiz içinde bulundugu yokluga ve yoksulluga ragmen büyük bir kahramanlik göstererek, topraklarimiza ve varligimiza göz dikenlere unutamayacaklari bir ders vermistir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, destansi mücadeleler sonucunda kazanilan vatan topraklarini da Türk gençligine emanet etmis, ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ demistir. Hiç süphemiz yoktur ki bugünün ve yarinin gençleri atalarindan aldigi bu kadim mirasa ilelebet sahip çikacaktir” ifadelerini kullandi

19 Mayis’ta atilan adimin, tükenmis umutlari yeserten, tutsak kilinmaya çalisilan Türk milletini ayaga kaldiran tarihi bir adim oldugunu ifade eden GTO baskanlari, “Milletimizin tarihini degistiren 19 Mayis 1919’un 103’üncü yil dönümünü gururla coskuyla kutluyoruz. Ata’mizin yaktigi bagimsizlik atesini binlerce yil boyunca ruhumuzda yasamayi, gelecek nesillere de yasatmayi en önemli görevimiz olarak kabul ediyoruz. Asil milletimizin, tüm zorlu sartlara ragmen, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde gerçeklestirdigi milli mücadelenin basladigi tarih olan 19 Mayis 1919 tarihi, bagimsizlik için dimdik durusun en önemli simgesidir. Türk milleti için umutlarin hiçbir zaman tükenmeyeceginin en belirgin örnegi 19 Mayis’tir. Bilinmelidir ki kadim milletimiz hiçbir güç karsisinda boyun egmemis; yoksul kalsa da, dört bir yandan çevrilse de amansiz mücadelesine devam ederek tüm dünyaya bagimsizligini ilan etmistir. Adeta dönüm noktamiz olan bu tarihi günü Türk gençligine armagan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Biz her seyi gençlige birakacagiz. O gençlik ki, hiçbir seyi unutmayacaktir; gelecegin ümidi, isik saçan çiçekleri onlardir. Bütün ümidim gençliktedir.’ diyerek bugünün ve yarinin gençlerine olan inancini da göstermistir. Gaziantep Ticaret Odasi olarak bizlerin de en önemli önceligi gençlerimizdir. Onlarin daha refah, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’de yasamalari ve her türlü imkâna sahip olmalari için projeler üretmeye, ülke ekonomisine katki sunacak çalismalara imza atmaya devam ediyoruz. Var gücümüzle de gençlerimizi gelecege hazirlamaya çalisiyoruz. Inaniyoruz ki bagimsizlik mesalesi gelecegimizin teminati gençlerimizin elinde hiçbir zaman sönmeyecektir. Bu duygu ve düsüncelerle 103 yil önce Samsun’da özgürlük atesini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milletimizin soluksuz yolculugunda ona eslik eden silah arkadaslarini ile aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; milletimizin ve hemsehrilerimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni yürekten tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA