Fendoglu'ndan 19 Mayis Mesaji

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoglu, 19 Mayis mesajinda, “Türk milleti tarih sahnesine çiktigindan beri bagimsiz yasamanin disinda ikinci bir yol ve tercih tanimamistir” dedi.

Fendoglu'ndan 19 Mayis Mesaji
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoglu, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayraminin 103. Yildönümü nedeniyle mesaj yayimladi.

Fendoglu, “19 Mayis 1919’da Samsun’da atilan ilk adimin, 103. Yildönümünü idrak etmenin gururunu yasiyoruz.Tarihini bilen, özüne sahip çikan ve bunu nesilden nesile aktarmayi basaran milletler tarihin sonuna kadar var olmayi basaracak olan milletlerdir.

Bu nedenledir ki, Türkler, tarihin bilinen ilk zamanlarindan beri millet olarak vardir ve kiyamete kadar da varligini koruyacaktir.

Türk milleti tarih sahnesine çiktigindan beri bagimsiz yasamanin disinda ikinci bir yol ve tercih tanimamis, aksi dayatmalari hüsrana ugratmistir.Türklük asirlar boyunca özgürlügüne simsiki sarilmis, kaynaklarindan kopmadan kutlu varligini idame ve idare etmeyi basarmistir.

Bu nedenle hem tarih yazmis, hem de tarihe yön vermistir.

Iste 19 Mayis 1919 Türk Milletinin bu yeniden dogusunun baslanigici olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir.

Türk Istiklâl tarihinde hayatî bir dönüm noktasini ifade eden 19 Mayis, günümüz ve gelecegimiz bakimindan da çok önem arz eden bir hareketin baslangicidir. 19 Mayis’ta alevlenmeye baslayan milli bilinç, kisa süre içinde dalga dalga bütün Anadolu’ya yayilmistir.

19 Mayis 1919’da Istanbul’dan Samsun kiyilarina dogru istiklal seferine çikan Bandirma Vapuru inanci, iradeyi ve istikbal özlemlerini tüm Anadolu’ya tasimis, böylelikle Milli Mücadele’nin sönmeyecek atesi tutusturulmus, Yüce Türk Milleti sanli tarihine yeni bir destan eklemistir” ifadelerine yer verdi.

19 Mayis’in, Türk milletinin yeniden dogrulusu, zalimlere dik durusu olduguna dikkat çeken Fendoglu, “19 Mayis, haksizliga meydan okuyan Türk milletinin, Türklügün gür sesidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Basbugu Gazi Mustafa Kemal Atatürk kazanilan zafer ile birlikte, bu zaferi çaglara tasiyacak ve yenilerini ekleyecek, muasir medeniyet seviyesinin gelecek yüzyilda belirleyicisi olacak olan Türk Gençligi’ne emanet etmistir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Türk gençligine terk edip biraktigimiz vicdani emanet, yalniz ve daima galip olmaktir ve eminim daima galip olacaksiniz" sözüyle gençlige olan güvenini, "Bütün ümidim gençliktedir" sözüyle de beklentilerini dile getirmistir.

Yüregi millet sevgisi ile dolu, ahlakli ve imanli; milletine, ülkesine, ailesine, kendisine karsi sorumluluklarinin bilincinde olan, yüksek ülküleri amaçlamis Ülkemizin, Ülkülerimizin teminati ve Milli Egemenlik mirasini devralacak gençlerimizin, bayramlarini yürekten kutluyorum.

Bu duygu ve düsüncelerle 19 Mayis 1919’un 103. Yildönümünde, aziz milletimizin bayramini içtenlikle kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Basbugu Mustafa Kemal Atatürk, kurucu kahramanlari, muhterem gazilerimizi, aziz sehitlerimizi sükran, minnet ve rahmetle aniyorum” seklinde mesajini tamamladi.
Kaynak: İHA