Elazig'da Ögrencilerden Anlamli Etkinlik

Elazig’da lise ögrencileri toplantiya gelen velilerin kan sekeri, ates ve tansiyonlarini ölçerek bilgilendirmede bulundu.

Elazig'da Ögrencilerden Anlamli Etkinlik


2017 yilindan bu yana devam eden ve 2022 yilinda çesitli yenilikler eklenerek daha sistematik bir sekilde sürdürülen ’Meslek Lisesi Ögrencileri Ailelerimizle Bulusuyor’ projesi çerçevesinde meslek liseli gençler, yardimlasma ve birlik konusunda farkindalik olusturmak için kimi zaman okullarinin çevresinde yalniz yasayan, ev islerini yapacak gücü olmayan vatandaslarin yardimina kosuyor, kimi zaman da uzak bir köy okuluna kütüphane malzemeleri yapip yerlestirerek el uzatiyor. Meslek lise ögrencileri, egitim aldiklari alanlarda üretim ve hizmetlerde bulunarak hem deneyim kazaniyor hem de ülke ekonomisine katkida bulunuyor.

Yine projesi çerçevesinde bir araya gelen TOKI Sehit Arif Günes Çok Programli Anadolu Lisesi ögrencileri, yaptiklari çalismayla begeni topladi. Hasta ve Yasli Bakimi alaninda egitim gören ögrenciler, veli toplantisina katilmak amaciyla okula gelen velilerin kan sekeri, ates, tansiyon ölçümlerini yapti. Bu ölçümlerin ardindan veliler, ögrenciler tarafindan saglikli yasam konusunda bilgilendirdi.
Kaynak: İHA