Dev Gemiye Bakan Bir Daha Bakti

323 metre uzunlugunda 5 bin 260 yolcu kapasiteli “Costa Venezia” isimli dev gemi, bin 453 yolcu ile yeniden Mugla’nin Bodrum ilçesine geldi. Büyüklügü ile dikkati çeken gemiye bakan bir daha bakti.

Dev Gemiye Bakan Bir Daha Bakti
Bodrum’a gelen en büyük yolcu gemisi olma özelligi tasiyan dev kruvaziyer, geçen 4 Mayis’ta ilçeye ilk seferini yapmisti. 323 metre uzunlugunda, 37 metre genisliginde, 135 bin ton agirligindaki Italya bayrakli kruvaziyer, agirlikli Alman, Italyan, Fransiz ve Ispanyol olmak üzere toplam bin 453 yolcu ve bin 90 personelle Bodrum’a ikinci defa geldi.

Izmir’den gelen gemiden inen yolcular, gümrük islemlerinin ardindan ilçe merkezinde yürüyüs ve alisveris yapti, tarihi ve turistik yerleri gezdi. Kimi yolcular da tekne turuna çikarak Bodrum koylarinin tadini çikardi.

Gemi, büyüklügü ile Bodrum’da yasayanlarin dikkatini çekti. Kimi vatandaslar geminin bol bol fotografini çekti.

“Haftada birkaç kruvaziyerin gelmesinden memnunuz”

Bodrum’da yasamini sürdüren Muzaffer Seker adli vatandas, ilçeye haftada birkaç kruvaziyerin geldigini ve bundan dolayi çok memnun oldugunu dile getirerek “Bu gemiler Bodrum’a yakisiyor. 3-4 senedir bu gemilerden çok görmüyorduk. Bu gemilerin gelmesi bizleri memnun ediyor” dedi.

Ilk defa kruvaziyer gemisi ile tatil yaptigini ve çok keyif aldigini dile getiren gemi yolcularindan Hollanda uyruklu Rosalinda Atwards ise daha önce Türkiye’de Marmaris, Kusadasi, Içmeler ve Bodrum’a geldigini söyledi.



Gemide her türlü imkan var

Lüks otel konforunda 2 bin 116 kamara bulunan 2019 yapimi gemi, her türlü imkani barindiriyor. Içerisinde 4 restoran ve 11 bar bulunan dev gemide 3 havuz, 4 jakuzi, sinema, disko, tiyatro salonu, magazalar, kütüphane, çocuk kulübü, SPA, sauna, spor salonu, masaj odalari bulunuyor.

Gemi, aksam saatlerinde Yunanistan’in Mikonos adasina hareket edecek.
Kaynak: İHA