BEBKA Basarili Projeleri Ödüllendirecek

Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA), halkin takdiri ve degerlendirme kurulunun nihai görüsü ile seçilen projeleri ödüllendirecek.

BEBKA Basarili Projeleri Ödüllendirecek
Bursa Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Baskani Yakup Canbolat, baskanligindaki toplantida hayata geçirilecek projeler hakkinda istisarelerde bulunulurken, 2024-2028 Bölge Plani ve BEBKA’nin destekledigi projeler için yapilacak ‘Basarili Projeler Anketi’ ve desteklenen projelerin etki analizleri hakkinda detaylar görüsüldü. Ajansin TR41 Bursa, Eskisehir, Bilecik bölgesinde 2024-2028 Bölge Plani çalismalarina hizla devam ettigini belirten BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak, “Ajans içerisindeki uzman arkadaslarimizdan olusturdugumuz ekip ile yeni Bölge Plani çalismalarina hizla devam ediyoruz” dedi.

Yakin zamanda hayata geçirilecek ‘Basarili Projeler Anketinin’ Ajans desteklerinin görünürlügünü artiracagini vurgulayan Durak, “BEBKA, 2010-2020 yillari arasinda yürüttügü 24 Mali Destek Programi ile toplam 390 projeye destek verdi. Bu programlar ile bölgede bugünkü degeriyle toplam 750 milyon liralik yatirim gerçeklesti. Basarili Projeler Anketi ile de Ajansin destek verdigi birçok projeye dair bilgiler kamuoyuna açilacak, halkin takdiri ve degerlendirme kurulunun nihai görüsü ile seçilen projeler ödüllendirilecek” diye konustu.

Anketin il bazli ve 6 temada gerçeklesecegini de söyleyen Durak, “2010 yilindan bu yana TR41 bölgesinde faaliyetlerini sürdüren BEBKA’nin destek verdigi tüm projeler için ‘Basarili Projeler Anketi düzenleyecegiz. Bu anket için temalar, ‘sanayi ve rekabetçi ürün, kirsal ve sosyal kalkinma, mesleki egitim, çevre, enerji, kaynak verimliligi, girisimcilik ve turizm basliklari altinda kategorize edilecek. Anketin sonucunu BEBKA’nin internet sitesi www.bebka.org.tr üzerinden verilecek oylar ve yapilan proje etki analizleri raporlari sonrasinda uzman bir degerlendirme kurulu tarafindan belirlenecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA