Baskan Gürün 19 Mayis'i Kutladi

Samsun’da 103 yil önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan yakilan bagimsizlik mesalesinin bugün hala sönmedigini söyleyen Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, Atatürk’ün dogum günüm dedigi 19 Mayis’in Türk Milleti’nin yeniden cesaretle küllerinden dogdugu gün oldugunu belirtti.

Baskan Gürün 19 Mayis'i Kutladi
“Bandirma Vapuru Türk Milleti’nin umudunu ve cesaretini tasidi”

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün; “19 Mayis deyince aklimiza Mustafa Kemal Atatürk’ün 9. Ordu Müfettisligi görevi ile Bandirma Vapuru’na binerek Samsun’a çiktigi gelir. Tarih sayfalarinda Istanbul’dan 16 Mayis’ta baslayan 19 Mayis’ta Samsun’da sona eren yolculuk birkaç cümle ile islense de 19 Mayis Samsun yolculugu Türk Tarihi’nin belki de en önemli yolculugudur. Bandirma Vapuru’nun yolculari birbirinden kiymetli vatan evlatlari olsa da aslinda Türk Milleti’nin tüm cesareti, umudu, gelecegi de o gemidedir. Isgal altindaki Istanbul’dan bin bir zorlukla yola çikan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslari direnisi baslatacaklari Anadolu’ya geçmis, Türk Milleti’nin umudunu ve cesaretini örgütlemislerdir”

“19 Mayis Atatürk’ün dogum günüm dedigi tarihtir”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dogum gününüz ne zaman diye sorduklarinda 19 Mayis demesinin sebebi de asla prangalara boyun egmeyen, bagimsizligi için hep mücadele etmis Türk Milleti’nin 19 Mayis’ta tekrar küllerinden dogmasidir. Büyük önder Çanakkale’de yazdigi destandan sonra 19 Mayis’ta yaktigi bagimsizlik atesi ile Kurtulus Savasi’ni baslatmis ve dünya tarihini degistirecek, mazlum ülkelere umut olacak büyük zaferi adim adim hazirlamistir. Anadolu örgütlenmesi, kongreler, TBMM’nin açilisi ve ardi ardina kazanilan zaferlerle birlik olan emperyalist devletler tek tek dagitilmis ve düsman Anadolu topraklarindan atilmistir”

“19 Mayis mesalesi hala tam bagimsiz Türkiye için yanmaktadir”

19 Mayis’ta Samsun’da yanan mesale hala yanmakta, Atatürk’ün yolundan ilerleyen vatan evlatlari tam bagimsiz Türkiye için mücadelesini hala sürdürdügünü belirten Baskan GGürün, “Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettigi, çok güvendigi gelecegimiz gençlerle yarinlara umutla yürüyor, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’mizi coskuyla kutluyoruz. Bizlere böyle bir ülke ve gurur duydugumuz ulusal bayramlar birakan basta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimizi saygiyla aniyor, gazilerimize sükranlarimizi sunuyorum. Ülkemizin kurtulusunda gençlerimiz önde olmak üzere tüm vatanin bir araya gelerek verdigi mücadelenin bir benzerini bu zor günlerde ülkemizin düzlüge çikmasi için yine gençlerimizle omuz omuz verip basariya ulasacagiz” dedi.

Kaynak: İHA