Baskan Gürkan'dan Kitap Fuarina Övgü

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, bu yil 9’uncusu organize edilen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarini gezdi ve fuara övgüler yagdirdi.

Baskan Gürkan'dan Kitap Fuarina Övgü
Yayin evi stantlarini gezip, yazarlarla sohbet eden Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, çocuklarla hatira fotografi çekip, fuari ziyaret eden vatandaslarla da bir süre sohbet etti.

“Büyük bir ilgiyle karsilastik”

Iki yil aradan sonra gerçeklestirilen ve yogun bir ilginin oldugunu belirten Baskan Gürkan, “Fuarlar kitapseverleri bir araya getiren önemli organizasyonlardir. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarina yayinevlerinden ve yazarlarimizdan yogun katilim oldu. Hemserilerimizin iki yil aradan sonra yeniden kapilarini açan Kitap Fuarina göstermis olduklari ilgi bizleri ziyadesiyle mutlu etmekte. Gençlerimizin, çocuklarimizin geleceklerine yön verecek olan kitaplarla bulusmalarini saglayacak olan kitap fuarimiz bu anlamda çok büyük önem tasimaktadir. Gelecek nesillerimize okuma aliskanligi kazandirmak ve ülkemizdeki okuma oranini üst seviyelere tasima noktasinda bu fuarlar çok önemli. Büyüksehir Belediyesi olarak Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarina çocuklarimizi, gençlerimizi ve kitapseverleri MOTAS araciligi ile ücretsiz bir sekilde tasimaktayiz. Kitap demek medeniyet demektir. Medeniyetin oldugu her yerde hosgörü ve baris vardir. Mismis Park Fuar alaninda Yeni Fuar Merkezinde 22 Mayis tarihine kadar açik olacak olan fuarimizi çocuklarimiz, gençlerimiz 10:00 - 21:00 saatleri arasinda ziyaret edebilecekler” seklinde konustu.



Konferanslar da veriliyor

Ayrica Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuari etkinlikleri çerçevesinde, Görme Engelli Yazar Halis Kuralay Müftülük personellerine seminer verirken, Furkan Yilmaz, Ahmet Turgut, Süleyman Ezber, Bilal Duman, Eyüp Beyhan, Sükrü Erbas Yazar - Ögrenci bulusmalari dolayisiyla okullarda ögrencilerle söylesi etkinliginde bulundu.
Kaynak: İHA