ANKA'dan 19 Mayis Mesaji

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ihsan Sofuoglu, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

ANKA'dan 19 Mayis Mesaji
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ihsan Sofuoglu, tarihin dönüm noktalarindan biri olan 19 Mayis 1919’un 103.yil dönümüne ulasmanin cosku ve heyecanini yasadigimizi dile getirerek, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikarak baslattigi Cumhuriyet ile taçlandirilan bu mücadelenin degerini bugün çok daha iyi idrak ediyoruz. Bu özel günün gençlere armagan edilmis olmasi, ülkenin kaderinin gençlerin elinde oldugu vurgusu açisindan önemlidir. Bizler gençlerimizin, bu emaneti sonsuza kadar koruyacagina ve sonraki nesillere en iyi sekilde birakacaklarina inancimiz tamdir” ifadelerini kullandi.

Sofuoglu mesajinda, “ 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103.yilini yasamanin mutlulugu, coskusu ve heyecanini yasiyoruz. Milletin bagimsizligini, yine milletin azim ve kararinin kurtaracagina inanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan baslayarak, bagimsizlik mesalesini yakti. Isgal altindaki Anadolu’da esi benzeri olmayan bir kurtulus mücadelesi basladi.

Bu mücadele sonucunda yikilmis bir imparatorlugun küllerinden genç ve çagdas Türkiye Cumhuriyeti dogdu. Atatürk, büyük fedakârliklarla kurulan Cumhuriyeti, gelecegimizin teminati olan gençlerimize armagan ederek onlara ne kadar güvendigini de gözler önüne serdi. Süphesiz ki, gençlerimiz de kendilerine olan güveni bosa çikarmayacak ve Cumhuriyetimizin çagdas uygarlik yolunda hak ettigi hedefe ulasabilmesi için var gücüyle çalisacaktir. Bizim de Türkiye Cumhuriyeti’nin ancak gençlerin omuzlarinda hep daha ileriye yükselecegine inancimiz tamdir. Bu duygu ve düsüncelerle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaslarini, kahraman sehitlerimizi ve gazilerimizi saygiyla aniyor, bu günümüzün ve gelecegimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA