ABD'den 50 Yil Sonra UFO Toplantisi

ABD’de 50 yili askin bir sürenin ardindan “tanimlanamayan hava olaylari” ile ilgili düzenlenen toplantiya katilan ABD Temsilciler Meclisi üyesi Andre Carson, "UFO’lar, potansiyel bir milli güvenlik tehdidi" dedi.

ABD'den 50 Yil Sonra UFO Toplantisi
ABD’de 50 yilin ardindan ilk kez “tanimlanamayan hava olaylarini” (UAP) ele almak üzere halk kongresi düzenlendi.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Andre Carson tarafindan yapilan açiklamada, tanimlanamayan hava olaylari olarak adlandirilan UFO cisimlerinin “potansiyel bir milli güvenlik tehdidi oldugu ve bu sekilde ele alinmalari gerektigi” aktarildi. Konunun uzun süredir beklemeye alindigini ve gerekli çalismalarin yapilmadigini söyleyen Carson, “Bugün daha iyi biliyoruz. UAP’ler açiklanamiyor bu dogru ama gerçekler. Arastirilmalari gerekiyor. Ayrica ortaya çikardiklari tehditlerin de hafifletilmesi gerekiyor” dedi.



400’e yakin ihbar

ABD Istihbarat ve Güvenlikten Sorumlu Savunma Müstesari Ronald Moultrie ve Deniz Istihbarat Müdür Yardimcisi Scott Bray’in katildigi toplantida, pilotlar ve hizmet yetkilileri tarafindan 400’e yakin tanimlanamayan hava olayinin bildirildigi açiklandi. Hükümetin geçen yil yayinladigi raporda, 2004’ten beri 140’dan fazla UAP ihbarinin yer aldigi belirtilmisti.
Kaynak: İHA