52 Bin Kisiye 52 Bin Kitap

"En Çok Dilovasi Okuyor" projesi çerçevesinde 52 bin kisiye 52 bin kitap dagitilacak.

52 Bin Kisiye 52 Bin Kitap
Dilovasi Kaymakamligi koordinasyonunda, Dilovasi Belediyesi ve ilçede faaliyet gösteren organize sanayi bölgelerinin katkilariyla, "En Çok Dilovasi Okuyor" projesi baslatildi. Projenin tanitim toplantisina, Dilovasi Kaymakami Dr. Metin Kubilay, Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, Ilçe Jandarma Komutani Said Ari, AK Parti Dilovasi Ilçe Baskani Ilhan Yildirim, MHP Dilovasi Ilçe Baskani Ali Demiray, GEBKIM OSB Baskani Vefa Ibrahim Araci ve OSB yöneticileri, kamu kurum müdürleri, muhtarlar, okul idarecileri ve ögrenciler katildi.



"Bu projenin basariya ulasacagina inaniyoruz"

GEBKIM OSB Baskani Vefa Ibrahim Araci, projenin parçasi olmaktan mutlu olduklarini belirterek, "Projeyi duydugumuzda birazda kendimizi mecbur hissettik. Çünkü bizim arkamiz GEBKIM Mesleki Teknik Anadolu Lisesidir. Ögrencilerimizin gözlerindeki isiltiyi gördükçe egitime katkimiz her geçen gün artmaya devam ediyor. Kitap okumanin insan gelisimindeki faydalarini çok iyi biliyoruz. Egitimli gelecek için üzerimize düseni her zaman yapmaya haziriz. Dilovasi’nda ki herkesin bu kampanyaya sahip çikacagini ve kitap okuma aliskanligini kazanacagini düsünerek GEBKIM olarak bu projenin basariya ulasacagina inaniyoruz" dedi.



"’Çocuklarimiz okusun’ diyerek makam aracimizi sattik"

Egitimin önemine dikkat çeken Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, "Göreve geldigimizden bu yana, ’Egitim her zaman önceligimizdir’ diyerek üzerimize düsen her türlü fedakarligi yapmaya çalistik. Egitime dikkat çekmek için, ’Çocuklarimiz okusun’ diyerek makam aracimizi sattik; ögrencilerimize kirtasiye yardiminda bulunduk. Zorlu pandemi sürecinde de sanayicilerimizden de destek alarak, bilisim ve gelisim çagina ayak uydurmalari, egitimlerini en iyi sekilde almalari için tüm ögrencilerimize tablet bilgisayarlar hediye ettik. Uzman hocalarimiz tarafindan hazirlanan yapay zeka ürünü dijital dershaneyi ücretsiz olarak ögrencilerimizle bulusturduk. Kitap fuarimizi açarak kitaplarla Dilovamiz’i bir araya getirdik. Biz üzerimize düseni yapmaya çalisiyoruz. Ögrencilerimizde üzerine düseni yapacak ve egitim çitamiz yükseldigi gibi ülkesine, vatanina bagli üretken, egitimli gençler ülkemizi yarinlara tasiyacaktir" ifadelerini kullandi.

Projenin Türkiye’ye örnek olmasi temennisinde bulunan Baskan Sayir, "Ilçemizde ki 7’den 77’ye 52 bin kisiye 52 bin kitap dagitacagiz. Ögrencilerimiz için her türlü altyapiyi hazirlamaya devam ediyoruz. Egitimle birlikte sportif faaliyetlerinde artirilmasi içinde çalismalarimiz sürüyor" diye konustu.



"Meydanda hep birlikte okuma yapacagiz"

"Bizim en esasli görevimiz egitimdir" diyen Dilovasi Kaymakami Dr. Metin Kubilay ise toplantida yaptigi konusmada, "Bu kampanyanin baslatilmasiyla birlikte belli programlar dahilinde ülkemizin taninmis bilim adamlari ve yazarlarini ilçemize davet edecegiz, deneyimlerini halkimizla paylasacaklar. Kitap okuma kampanyasini daha da yayginlastirarak belediyemizin bulundugu meydanda Dilovalilarla hep birlikte okuma yapacagiz. Adina da ’Meydan okuma diyorum’ meydanlarda halkimizin katilimiyla genis kitleler halinde kitap okuyacagiz. Bu kampanyamizda sivil toplum örgütlerine çok görevler düsüyor. Dernek lokallerinde mutlaka bir kitap okuma kösesinin yapilmasini istiyoruz. Sivil toplum kuruluslarina buradan bir çagrida bulunarak bu kampanyaya destek olmalarini davet ediyorum" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Kaymakam Kubilay, Baskan Sayir, Baskan Araci ve protokol üyeleri, törene katilan ögrencilere kitap hediye etti.
Kaynak: İHA