Mardin'de 'Akilci Antibiyotik Kullanimi Bilgilendirme Ve Degerlendirme Toplantisi' Düzenlendi

Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu tarafindan Mardin Il Saglik Müdürlügü isbirligi ve Dünya Saglik Örgütü Türkiye Ofisi destegiyle Mardin’de ‘Akilci Antibiyotik Kullanimi Bilgilendirme ve Degerlendirme Toplantisi’ düzenlendi.

Mardin'de 'Akilci Antibiyotik Kullanimi Bilgilendirme Ve Degerlendirme Toplantisi' Düzenlendi
16-17 Mayis tarihlerine üç farkli grupta gerçeklesecek toplanti aile hekimlerinin, acil servislerde çalisan hekimlerin, çocuk sagligi ve hastaliklari uzmanlarinin ve göçmen sagligi merkezlerinde çalisan hekimlerin katilimiyla gerçeklestirilecek. Mardin Il Saglik Müdürlügü konferans salonunda gerçeklestirilen toplanti, Il Saglik Müdürü Dr. Saffet Yavuz’un açilis konusmalariyla basladi.

Yavuz, akilci olmayan ilaç ve antibiyotik kullaniminin halk sagligini etkileyen önemli bir sorun oldugunu belirtti.

TÜSEB Asi Enstitüsü Baskani Prof. Dr. Ates Kara tarafindan ‘Covid-19 Pandemisinde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarinda Antibiyotik Kullanimina Akilci Yaklasim’ konusunda katilimcilara bilgilendirme yapildi. Toplanti Istanbul Üniversitesi Istanbul Tip Fakültesi Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Ayper Somer’in, Prof. Dr. Zeynep Ulker Tamay’in ve Izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Yilmaz’in akilci antibiyotik kullanimi ile ilgili sunumlariyla devam etti.

Toplanti TITCK Akilci Ilaç Kullanimi Daire Baskani Uzman Eczaci Mesil Aksoy’un açilis konusmasi ve sunumu ile devam etti. Aksoy tarafindan antimikrobiyal direncin küresel bir sorun oldugu ve bu sorunun ‘sessiz salgin’ olarak adlandirildigi ve önlem alinmazsa tüm dünyanin ciddi bir tehdit ile karsi karsiya oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA