Gürcü Turistlerden Uzungöl'e Yogun Ilgi

Dogu Karadeniz Bölgesi’nin en fazla turist çeken noktalarindan olan alan Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, bugünlerde Gürcistan’dan gelen konuklarini agirliyor.

Gürcü Turistlerden Uzungöl'e Yogun Ilgi
Uzungöl, 2022 yili turizm sezonunda turist portföyüne yeni bir turist kitlesi daha ekledi. Son zamanlarda özellikle Orta Dogu ülkelerinden Uzungöl’e gelen Arap ve Iranli turistlere ek olarak Gürcü turistler de yöreyi ziyaret etmeye basladi.

Uzungöl’e Gürcistan’dan son bir ay içerisinde onlarca turist grubu gelirken, Gürcü turistler seyahat acenteleri ve rehberler esliginde Uzungöl’ü ve yaylalarini geziyor. Gürcü turistler yöresel mutfagi tatma imkani bulurken, yemekten sonra da ülkelerinin halk oyunlarini oynayarak gönüllerince egleniyor.

Gürcü turistleri Uzungöl’e getiren turizm acentesi Yusuf Topçu yaptigi açiklamada "Orta Dogu’dan Dogu Karadeniz Bölgesi’ne olan taleplerin yani sira son dönemde Gürcistan’dan da bölgemize turist akini olmaya basladi.

Eskiden bizim ülkemizden Gürcistan’a Batum’a turist götürürken simdi oradan bölgemize bir akin var. Bunda dolar ve Gürcü levasi karsisinda Türk Lirasi’nin deger kaybetmesinin de etkisi büyük” dedi.

Kaynak: İHA