Engelli Gençler Çaki Gibi Asker Oldu

Balikesir Bakim Mühimmat Okulu ve Egitim Merkezi Komutanligi’nda yapilan törenle 38 engelli genç bir günlügüne askerlik heyecani yasadi. Engelli gençler silah ve bayrak üzerine yemin ederek terhis belgesi aldi.

Engelli Gençler Çaki Gibi Asker Oldu
Balikesir’de Merkez Bakim Okul Komutanligi’nda yapilan temsili askerlik töreninde 38 engelli genç askerlik heyecani yasadi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törene Vali Sildak ve Esi Fatma Nur Sildak’in yani sira Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutani Hava Pilot Tuggeneral Ergin Dinç, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutani Tugg. Mahmut Büyükcingi, Bakim Mühimmat Okulu ve Egitim Merkezi Komutani Bakim Albay Dr. Tayfun Türkoglu, Cumhuriyet Bassavcisi Alpaslan Kaplan, Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskani Ertem Küçük, Altieylül Kaymakami Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakami Metin Arslanbas, Il Emniyet Müdürü Hasan Onar l, Il Jandarma Komutani J.Kd.Alb.Tarik Hekimoglu, askeri erkan ve engelli bireylerin aileleri katildi.

Bakim. Müht. Okulu Komutani Albay Dr. Tayfun Türkoglu, ise törende kisa bir konusma yapti. Albay Türkoglu, "Askerlik görevini yerine getiren bu gençlerin her biri, bunun hakli gururunu ömür boyu tasima mutluluguna sahip olmaktadir. Türk Silahli Kuvvetleri 7179 sayili askerlik kanunu çerçevesinde silah altina alinmalari mümkün olmayan özel vatandaslarimizin bu hak ve ödevlerini sembolik olarak da olsa yerine getirebilmeleri maksadiyla her yil Mayis ayi içinde temsili askerlik uygulamasini icra etmektedir. Biraz önce yemin törenlerine sahit oldugumuz ve karsimizda gururla duran Mehmetçikler, asker ocaginin kendine özgü sicak ortamini kisa süreli de olsa yasamis olacaklar. Ve bu gururu bir ömür boyu tasiyacaklardir" dedi.

Askerlik heyecani yasayan Mehmet Taspinar, "Bu kutsal görevi bir günlük de olsa yapmak onur ve gurur verici. Gerçekten burada emegi geçen herkese tesekkür ederiz, her erkege nasip olmasi lazim" dedi.

Baba Adem Taspinar ise "Engelli Mehmet Taspinar’in babasiyim. Engellileri düsünüp de devletimiz bu günü bu askerligi gösterdi. Bunu yaptigindan dolayi sebep olanlardan Allah razi olsun diyoruz. çok tesekkür ediyoruz’ dedi.

Engelli bir asker annesi ise ’Evet çok mutluyuz, çok huzurluyuz, çok sevinçliyiz, çok güzel bir duygu’ seklinde duygularini özetledi.

Törende bayrak ve silah üzerine yemin edildi, törenin ardindan resmi geçit düzenlendi ve askerlere terhis belgeleri verildi.

Davetliler ve il protokolü geçit boyunda engelli askerleri ayakta alkisladilar.
Kaynak: İHA