Baskale'de 4 Bin Badem Fidani Dagitildi

VAN – Van’in Baskale Ziraat Odasi ile Van Orman Isletme Müdürlügü isbirliginde ilçede meyve üretimini artirmak için çiftçilere 4 bin badem fidaninin dagitimi gerçeklestirildi

Baskale'de 4 Bin Badem Fidani Dagitildi
Van kent merkezine 116 kilometre uzaklikta bulunan Baskale ilçesinde badem üretiminin artirilmasi için yapilan çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Baskale Ziraat Odasi ile Van Orman Isletme Müdürlügü isbirliginde ilçeye getirilen 4 bin adet badem fidani, muhtarlar ve çiftçilerin katilimi ile dagitildi. Çiftçilere yönelik Baskale’de yapilan çalismalar ve projeleri anlatan Baskale Ziraat Odasi Baskani Rahmi Askan, tarim ve hayvancilik alaninda ilçenin önemli bir yere sahip oldugunu belirterek, "Baskale tarim ve hayvancilik alaninda önemli bir yere sahiptir. Bunu her zaman gündemimizin ilk sirasinda bulundurma zorunlulugumuz var. Ilçemizde meyve yetistiriciligi de çok önemlidir. Kayisi, erik, kiraz, seftali gibi birçok meyve agaci var. Findik ve cevizin yaninda badem agaci da ilçemizde yetisiyor. Orman Isletme Müdürlügümüzle birlikte 4 bin adet badem fidesini ilçemize getirdik. Çiftçilerimize dagitimini gerçeklestirdik" dedi.



“Baskale’de her türlü meyve yetisiyor”

Çiftçilerin çabasi ve gayretiyle ilçedeki algiyi degistireceklerini belirten Askan, "Burada ‘meyve yetismez’ diyorlar. Biz karar verdik, burayi degistirmeye. Ziraat Odasi olarak çok çalisiyoruz. Her zaman çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yaninda olacagiz. Baskale’de agaç çok az. Meyve agaçlariyla ilçemizi önemli yere getirmeyi hedefliyoruz. Bizim amacimiz burada bir kültür olusturmak, bunun alt yapisini kurmak. Çiftçimiz ve vatandasimiz baya duyarli. Insallah bu gelecek senelerde kat kat artacak. Fidani alip bahçemizi güzellestirecegiz, yetistirecegiz. Güzel bir olay ve devamli olmasi lazim ve bundan herkesin faydalanmasi gerekir" diye konustu.

Baskale’de yasayan üretici Sehmus Erdas ise “Çiftçilikle ugrasiyoruz. Köyümüzde, yaylamizda meyve agaçlarimiz var. Baskale Ziraat Odasi Baskanimiz Rahmi Askan’dan badem fidanimizi aldik, götürüp bahçemize dikecegiz. Daha önceden badem yetistirdik, daha verime baslamadi, birkaç yil sonra badem agaçlarindan meyve toplatacagiz insallah” dedi.

Kaynak: İHA