Zeytinburnu'nda Sivrisinek Ile Mücadele

Havalarin isinmasiyla birlikte ortaya çikan sivrisinek ve karasinek sorununa erkenden çözüm üreten Zeytinburnu Belediyesi, 13 mahallede kanal sisleme çalismasi yaparak larva olusumunun önüne geçti.

Zeytinburnu'nda Sivrisinek Ile Mücadele
Zeytinburnu Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü ilçedeki tüm kanal sistemlerine sisleme çalismasi yaparak, havalarin isinmasiyla olusacak sivrisinek ve karasinek sorununa erkenden önlem aldi. Kanal sisleme çalismasi yöntemi, özellikle sivrisinek olusumunun henüz larva asamasindayken önüne geçilmesinde etkin bir yöntem olarak kullaniliyor. Simdiye kadar ilçede bulunan 13 mahallede 4’er defa kanal sisleme çalismasi yapan Zeytinburnu Belediyesi, ayni zamanda ilçede kaynak olabilecegi göz önünde bulundurulan yagmur suyu birikintilerinde de larva mücadelesi çalismalarini rutin olarak yürütüyor.

Yaz döneminde daha yogun bir çalisma yürütülecek

Zeytinburnu Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü, yaz mevsiminin yaklasmasiyla birlikte vektörle mücadele çerçevesinde her mahalleye haftada iki defa ilaçlama yapilacak sekilde çalismalarini yürütecek. Ayrica cumartesi günleri ilçedeki 13 mahallenin tamaminda, ana caddeler ilaçlanacak. Araç filosuna ilaveler yapan Zeytinburnu Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü, ilçe sinirlari içerisinde bulunan; park, bahçe, refüj, yesil alan, site gibi agaçlarin ve yesil alanlarin yogun oldugu yerlerde sivrisinek ve karasinek ile mücadeleye devam edecek.
Kaynak: İHA