Vatan Sevdasina Engel Yok

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, vatani görevini yapmak isteyen engelli ve yasli bireyler için geleneksel kina gecesi düzenledi. Dev Türk bayragi ve bando esliginde alana gelen asker adaylari, ailelerine duygu dolu anlar yasatti.

Vatan Sevdasina Engel Yok
Zihinsel ya da fiziksel engelleri nedeniyle yasitlari gibi askere gidemeyen bireylerin vatani görevlerini yapmak için baslatilan 1 günlük askerlik uygulamasindan yararlanan 30’dan fazla kisi, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin organize ettigi kina gecesiyle askere ugurlandi. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuar Alani’ndaki geceye, Bursa Büyüksehir Belediye Baskanvekili Fethi Yildiz, Bursa Merkez Komutani Hava Ulastirma Albay Salih Vatansever, Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Muhammer Dogan, AK Parti Il Baskan yardimcilari Kevser Öztürk ve Nurettin Özbagkiran, Engelliler Meclisi Baskani Ibrahim Sönmez, askeri erkan ve engelli bireylerin aileleri katildi.

Renkli görüntüler

Dev Türk bayragi açarak salona giren askerler, bando marslariyla yürüdü. Engelli genç kizlarin kina tepsilerini tasidigi yürüyüs, Türk bayraginin dalgalandirilmasiyla sona erdi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okundugu programda protokol üyeleri, gençlerin eline kina yakti. Duygusal anlar yasayan aileler, asker kiyafeti içerisindeki çocuklariyla bol bol hatira fotografi çektirdi.

Nene Hatun, Kara Fatma ve Seyit Onbasi gibi sayisiz kahramanin bu toplumun bagrindan çiktigini belirten Baskanvekili Fethi Yildiz, Türk Milleti’nin kadini ve erkegiyle asker ruhlu oldugunu söyledi.

Yildiz, programi düzenleyen Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile destek olan Bursa Garnizon Komutanligi’na tesekkür etti.

Bursa Merkez Komutani Hava Ulastirma Albay Salih Vatansever ise, 1 günlük temsili askerlik uygulamasinin büyük mutluluk ve gurur tablosu içerisinde uygulandigini ifade etti.

Törende, gençlere üniformalari giydirilerek askeri egitim verilecegini vurgulayan Vatansever, asker andinin okunacagi güne tüm vatandaslari davet etti.

Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, Türk Milleti’nin örf ve adetlerinde kurban edilecek kuzuya, gelin olacak kiza ve askere gidecek evlada kina yakildigini isaret etti. Bu vatana can vermek için yasadiklarini söyleyen Orhan, “Yeter ki al bayrak gönderde dalgalansin. Aziz sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mehmetçiklerimizi bagrimiza basiyoruz. Bu vatanin bir karis topragina zarar gelmesin diye aslanlar gibi mücadele ediyorlar. Vatanimiz, bayragimiz ve askerimiz için her zaman dua ediyoruz. Bugün çok mutlu ve gururluyum” dedi.

Geleneksel hale gelen temsili askerlik uygulamasi ve kina eglencesinin tüm Türkiye’ye örnek oldugunu belirten Orhan, ailelere gurur dolu anlar yasattiklarini söyledi.



Engelliler Meclisi Baskani Ibrahim Sönmez de engellilerin bir gün degil her zaman vatan için göreve hazir olduklarini belirterek, destek veren tüm kurumlara tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan engelli gençler ve aileleri, Büyüksehir Belediyesi orkestrasi esliginde doyasiya eglendi. Türk bayragi islemeli yazmalari boyunlarina takan engelli gençler, aileleriyle hatira fotografi çektirdi.

Öte yandan, Büyüksehir Belediyesi Engelliler Sube Müdürlügü ve Gençlik Hizmetleri Sube Müdürlügü tarafindan Gemlik Karacaali Kampi’nda düzenlenen etkinlikte ise engelli 8 gencin sembolik asker ugurlamasi töreni yapildi.
Kaynak: İHA