Âsiklar Keçiören'de Atisti

Keçiören Belediyesi tarafindan âsiklik geleneginin yasatilmasi amaciyla düzenlenen "Âsik Atismasi" renkli görüntüler olusturdu.

Âsiklar Keçiören'de Atisti
Keçiören Belediyesi tarafindan âsiklik geleneginin yasatilmasi için düzenlenen “Âsik Atismasi” programi Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’un da katilimiyla gerçeklestirildi.

Ilçedeki Atapark semt pazarinda düzenlenen Âsik Atismasi’nda vatandaslara hitaben konusan Baskan Altinok, “Iki yil pandemiden dolayi kapali kaldik. Sokaklarimiza bir çikip gönül pasini silelim dedik. Âsiklik bizim geleneksel kültürümüzdür. Dilden dile, elden ele, gönülden gönüle, telden tele sözden söze milletimizin yasadiklari âsiklar sayesinde bugüne gelmistir. Eskiden telefon yoktu, ses kaydi yoktu. Degerlerimizi âsiklarimiz Oguzlardan bu yana getirmistir. Aci, sevinç ve neselerimiz âsiklarimizin sözleri ve kelamiyla gelecege tasinmistir. Hislerimizi sazlariyla sözleriyle yasatan âsiklarimizdan Allah razi olsun” dedi.

Altinok, etkinligin düzenlendigi Atapark Mahallesi’ne birçok hizmet yaptiklarini da aktararak, “Atapark’imiz, Paris’ten ve Londra’dan temiz. Mahallemizin yüzde doksan dokuzunun asfaltini yaptik. Asfalt en pahali hizmettir. Yeni parklar yaptik, mevcutlari yeniledik. Saglik ocagimizin da ihalesini yaptik. Kültür merkezimizi de yapacagiz. Bir taraftan da spor tesislerimizi yapiyoruz. Altinok, gündüz geziyor, gece geziyor. Altinok, yurtdisinda degil, mükellef sofralarda degil hep sizin aranizda. Makamlar yeme içme makami degil. Hz. Ömer’in makami. Seçimde hatirlayan sonra unutanlardan degiliz. Lafta degil icraatta bizim hizmetlerimiz. Dolayisiyla hizmetkâriniz olmaktan seref ve bahtiyarlik duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

Âsik Kul Nuri, Âsik Muhlis Denizer, Âsik Zeki Erdali, Âsik Ismail Aladagli, Âsik Ziyaettin Dumanli ve Âsik Oguzhan Lal’in sahne aldigi atismada vatandaslar keyifli bir müzik ziyafeti yasadi.
Kaynak: İHA