'Konu Hassas, Magduriyetimiz Çok'

Izmir’de, 19 yasindayken 14 yasindaki Gülseref Ö.’yü kaçirdigi suçlamasiyla çocugun annesi tarafindan sikayet edilen ancak sonra sikayetten vazgeçilen Halil Ö., olaydan 8 yil sonra cezaevine girdi. 18 yasinda resmi olarak evlendigi Halil Ö. ile bir kizlari olan Gülseref Ö., “Evden kaçtiktan sonra aileler baristi ve sikayetten vazgeçildi. Esimle 4 yil nisanli kaldik ve bu süre zarfinda ailemle yasayip liseyi bitirdim. Evlendikten 4 yil sonra esim cezaevine girdi. Bu hassas bir konu. Biz bunu savunmuyoruz. Bizim istedigimiz sey herkese uygulansin demiyoruz ama bu yanlistan bir an evvel dönülmesini istiyoruz. Benim esim istismarci biri degil. Madem istismarciydi, neden bize aile cüzdani verildi?” dedi.

'Konu Hassas, Magduriyetimiz Çok'
Izmir’in Tire ilçesinde yasayan Gülseref Ö., 2012 yilinda henüz 14 yasindayken 19 yasindaki Halil Ö. ile tanisti. Ailesine Halil Ö. ile nisanlanmak istedigini söyledigini ancak yasinin küçük olmasi sebebiyle ret cevabi aldigini öne süren Gülseref Ö., Halil Ö. ile “evden kaçtiklarini” kaydetti.

Olayin ardindan büyük üzüntü ve korku yasayan anne Suna Ö. ise Halil Ö.’den çocugunu kaçirdigi suçlamasiyla sikayetçi oldu. Ailelerin tepkisi üzerine Gülseref ve Halil, iki aileyi baristirdi ve anne Suna Ö. sikayetten vazgeçti. Gülseref ve Halil ise 4 yil nisanli kaldi, 2016 yilinda da dügün yaparak resmi nikahla dünya evine girdi. Gülseref-Halil çiftinin evlendikten sonra bir kiz çocuklari da oldu. Daha sonra vazgeçilen sikayetin üzerinden 8 yil geçtikten sonra ise Halil Ö.’ye 11 yil 5 ay ceza verildi.

Esinin 2020 yilindan bu yana cezaevinde oldugunu, kendisine ve kizina da ailesinin baktigini ifade eden Gülseref Ö., "Bu hassas bir konu. Biz bunu savunmuyoruz. Benim de bir kizim var. Biz, yasim geldiginde resmi olarak evlendik, dügün yaptik. Bizimki istisnai bir durum oldu. Bizim istedigimiz sey herkese uygulansin demiyoruz ama bu yanlistan bir an evvel dönülmesini istiyoruz. Benim esim istismarci biri degil. Madem istismarciydi, bize neden aile cüzdani verildi? Arada bir çeliski var. Biz evden kaçarak hata yaptik ama sonra ailemin yanina döndüm ve liseyi bitirdim. 4 yil nisanli kalip sonra evlendik. Bu süre zarfinda esimle ayni evde yasamadik” diye konustu.



“Sikayetten vazgeçilmesi ise yaramadi”

Gülseref Ö., “2012 yilinda ben 14 yasindaydim, esim de 19 yasindaydi. Ben Halil ile nisanlanmak istedim, ailem ise küçük oldugum için nisanlanmami kabul etmedi. Biz de evden kaçtik. Annem ise esim hakkinda sikayetçi oldu. Ardindan ailelerimizi tanistirip baristirdik. 18 yasina geldigimde dügün yapmak için sözlestik. Bu süre zarfinda annem sikayetinden vazgeçti. 4 yil boyunca nisanli kaldik, ben de evlenene kadar ailemle kaldim. 18 yasina geldigimde de dügün yapip resmi olarak evlendik. Ardindan kizimiz dünyaya geldi. Ancak annemin sikayetinden vazgeçmesi bir ise yaramadi. Kamu davasi açildigi için olaydan 8 yil sonra esime 11 yil 5 ay ceza verildi.

Esim 2 yildir cezaevinde. Kizimla bir basima kaldim. Esim mobilyaciydi. Ben simdi hem esime bakmaya çalisiyorum hem de ayakta kalmaya çalisiyorum. Ailemden destek aliyorum. Esim bir an önce cezaevinden çikmak istiyor. Çalmadigimiz kapi kalmadi ama sonuç alamadik" ifadelerini kullandi.

“Esim istismarci degil”

Kizina esi için “Çalisiyor” dedigini kaydeden Gülseref Ö., sözlerini söyle sürdürdü: “Eve polisler geldiginde esimin kaza yaptigini düsünmüstüm. Sebebi ögrendigimde dünyam basima yikildi. Bir günde hayatim degisti. Bu ceza ile kizim babasiz büyümeye mahkum oldu. Çocugum her ‘Baba’ diye aglayinca benim yüregim parçalaniyor. Geçmiste yaptigimiz bir hata üzerine 8 yil sonra bu ceza gelmemeliydi. Kizim ‘Herkesin babasi eve geliyor, benimki neden gelmiyor? Babam neden uzakta çalisiyor?’ diye soruyor. Ilk baslarda Covid sebebiyle oldugunu söylüyordum ama artik büyümeye basladi.

Ben de esimi çok özledim. Haftada bir telefonla görüsebiliyoruz. Esimin istismarci degil de bir aile babasi oldugunu söylemek istiyorum. Bu durumun düzeltilmesi gerekiyor.”

“Hepimiz magdur olduk”

Gülseref Ö.’ün annesi Suna Ö. ise “Biz sikayetçi olduk ama konunun bu noktaya gelecegini tahmin etmemistik. O anki psikoloji ile sikayetçi olduk. Sonra sikayeti geri çektik ama olay buralara geldi. Kizim zaten nisanlilik süresince 4 yil bizimle kaldi. Damadim bu süre zarfinda oglum gibi oldu. Dügün yaptik, çocuklari oldu. Damadim isinde gücünde bir adam. Yanlis bir insan degil. Sonra bu olay yasandi. Su anda hepimiz magdur durumdayiz. Bu olayin çözülmesi lazim. Bizim gibi birçok aile var. Bayram oluyor, dogum günü oluyor ama çocuklar babasiz. Bu insanlar yuvalarinda mutlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA