Karadenizliler Talas'ta Bulusacak

Talas Belediyesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Gençlik Festivali düzenleyecek. Karadeniz müziginin sevilen isimlerinden Ezgi Eyüboglu ve Onur Atmaca’nin sahne alacagi festivalde adeta Karadenizliler bulusmasi gerçeklesecek.

Karadenizliler Talas'ta Bulusacak


19 Mayis Persembe günü Yamaç Parasütü Inis Alani’nda saat 18.30’da baslayacak programda Kayseri’de yasayan Karadenizliler ve Karadeniz müzigini sevenler bir araya gelecek. Programda ayrica Karadeniz müzigi denilince akla gelen enstrümanlardan tulum ve kemençe ile programa katilanlara müzik ziyafeti sunulacak.

BASKAN YALÇIN’DAN DAVET

Programla ilgili kisa bir degerlendirmede bulunan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nda farkli bir etkinlik gerçeklestireceklerini belirterek, “Bu amaçla hazirlanan Gençlik Festivali’nde müzik ve eglence bir arada olacak. Gençlerimiz bir yandan Karadeniz türküleriyle cosarken diger yandan Karadeniz müzigi denilince akla gelen kemençe ve tulum ile unutulmaz bir gece yasayacak. Programa sehrimizdeki bütün Karadenizli kardeslerimizi ve Karadeniz müzigi seven hemsehrilerimizi davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA