Istanbul'a 11 Katli OTOAVM

Yaklasik 3 milyar TL yatirim ile 11 katli OTOAVM Istanbul’da yükseliyor. 2023 yili sonunda tamamlanmasi planlanan projenin, 3 milyar lira yatirim degeri ve 5 bin 500 araç kapasitesi ile sektörün yeni merkezi olmasi hedefleniyor.

Istanbul'a 11 Katli OTOAVM
Istanbul’a Ticaret Bakanligi’nin yeni yönetmeligine uygun olarak planlanan merkezi OTOAVM kazandiriliyor. Proje 11 kattan olusacak, 9 katta otomotiv satisi ile ilgili dükkanlar ve tahsis alanlari olacak, 2 bodrum kati ve teras kati otopark olarak kullanima sunulacak. AVM’ye 5 kattan direkt giris olacak. Ortalama dükkan büyüklügü 100 ila 1.500 metrekare arasinda.

Bakirci Yapi ile Altinbas Holding isbirligiyle hayata geçirilecek proje TEM Otoyolu Mahmutbey kavsaginda yer alan Altinbas Holding’e ait arazi üzerinde Bakirci Yapi tarafindan tasarlandi. 2023 yili sonunda tamamlanmasi planlanan projenin, 3 milyar lira yatirim degeri ve 5 bin 500 araç kapasitesi ile sektörün yeni merkezi olmasi hedefleniyor. Toplam 11 kattan olusan projede 100 metrekare ile bin 500 metrekare arasinda degisen 179 adet magaza satisa sunulacaktir. Çok yüksek sayida ön talep toplanan projede satislar bugünden itibaren baslayacaktir.

“Herkes için cazip bir yatirim araci”

Proje hakkinda bilgiler veren Saglam Sirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Baskani Bayram Saglam “Inaniyoruz ki, böylesine degerli bir lokasyonda bu ölçekte bir projede yer almak herkes için büyük bir ayricalik olacak. Projemiz her geçen gün degerine deger katarak yatirim yapan herkesi çok mutlu edecektir. Autogross Istanbul’un, ruhsat sorunu çeken oto galericilerin bu sorununa da çare olacaktir. Istanbul’un birçok noktasinda oto galericileri tek tek veya kümelenme seklinde toplanmis bulunuyor. Ancak önemli bir kisminin Ticaret Bakanligi’nin çikarmis oldugu yeni yönetmelige göre ruhsat konusunda problemleri var. Iste Autogross Istanbul ile biz ruhsat sorunu yasayanlarin derdine çare oluyoruz. Yeni yönetmelige uygun olarak insa edilen proje Istanbul’dan yer alan galeri sahipleri artik böyle bir sorunla ugrasmak zorunda kalmayacak. Sunu gönül rahatligi ile söyleyebilirimki, proje Istanbul otomotiv sektörünün yeni çekim merkezi ve sektörün tüm paydaslarini tek çati altinda toplayan bir merkez olacak” seklinde konustu.

“Projemiz ile sektöre yillik 75 milyar katma deger katmayi düsünüyoruz”

Projenin Istanbul için önemli oldugunu belirten Saglam, “Projemiz benzersiz lokasyonu, modern tasarimi ile düzenli bir isyeri örnegini tüm dünyaya gösterebilecek. Bizim için de önemli çünkü biz de herkesin örnek gösterecegi bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yasayacagiz. Autogross Istanbul projemizin hayata geçmesi ile otomotiv sektörüne yillik 75 milyar liralik ilave bir katma deger olusturacagimizi düsünüyoruz” diye konustu.

“Proje kapsaminda yaklasik 2 bine yakin istihdam saglanmasi bekleniyor”

Bu projeye inandiklarini belirten Altinbas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Imam Altinbas, “Oto galericilerin ihtiyacini karsilayacak olmasi ve modern bir yapinin olmasi bizi ayrica mutlu ediyor. Proje kapsaminda birçok çalisma alani olacagi için yaklasik 2 bine yakin istihdam saglanmasi bekleniyor. Yeni yerlerin açilmasi ülkemizin gelismesi açisindan da çok önemli. Proje kapsaminda yesile oldukça önem verildi.

Her katta elektrik sarj ünitelerinin olmasi çevreci bir avm oldugunu gösteriyor. Daha önce bu tarz projeler yapilmis tabikide ama bizim bu projemiz son sistem ve çevreci bir yapi oldu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA