Gençlik Haftasi Dolu Dolu Geçecek

Malatya’da, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami yildönümü nedeniyle "Gençlik Haftasi" açilisi Atatürk Anitina çelenk sunma töreni ile basladi.

Gençlik Haftasi Dolu Dolu Geçecek
"Gençlik Haftasi" açilisi nedeniyle Firat Gençlik Merkezinden Atatürk Aniti önüne kadar yürüyüs gerçeklestirildi.

Daha sonra Atatürk Aniti önünde haftanin açilis töreni yapildi. Törene, Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan, sube müdürleri, antrenörler, sporcular, ögrenciler ve çok sayida vatandas katildi.

Anita çelenk sunma töreni sonrasinda, saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan bir konusma yapti. Kayhan, hafta boyunca yapilacak etkinliklerle ilgili bilgi aktardi. Kayhan, ‘’Her yil ülkemizde büyük bir coskuyla kutlanan, Gençlik Haftasi, Malatya Valiligi koordinesinde ilimizde baslamistir. Gençlik Haftasi Programimizin ilk etkinligi olan gençlik yürüyüsü ile gençlerimizle birlikte spor yaparak tören alanimiza geldik. Atatürk anitina çelenk sunumumuz sonrasi gençlerimiz hemen harekete geçerek sportif bir etkinlige imza atacaklar” ifadelerini kullandi.

Kayhan, “Spora verdigimiz önem kadar sanata da önem vermek bize miras birakilan bu ülkenin, bu güzel vatanin olmazsa olmazidir. Bu sebeple de halk oyunlarimizi her sene açilisimizda degerli gençlerimizle ve halkimizla bulusturuyoruz. Hafta boyunca yapilacak olan sportif müsabakalarla, gençlik merkezlerimizdeki etkinliklerle, konserlerimizle, sergilerimizle, sölen havasinda hafta boyunca devam edecektir. Gençlik Haftasinda bu yil birbirinden farkli ve eglenceli sportif ve kültürel etkinliklerimiz olacaktir. Hokey, Badminton, Oryantiring, Tenis, Masa Tenisi, Okçuluk, Halter, Eskirim, Satranç, Atletizm, Dart, Futbol, Bocce, Wushu, Bilardo Müsabakalari, Levent Vadisinde Doga Yürüyüsü, Bisiklet Turu, Tiyatro, Sergiler, Gençlerle sehir Turu, Gençlerimizle beraber Bayrak yürüyüsü, Mehteran gösterisi, Üniversite Ögrenci Yurtlarimizda Müzik etkinlikleri, Nemrut gezisi gibi sayamadigimiz birçok etkinlikle dolu dolu geçirecegiz. 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami Törenimizi Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Kampüsümüzde ki Merkez Spor Salonunda büyük bir coskuyla kutlayacagiz. Sevgili gençler sporda, sanatta, bilimde, teknolojide, ekonomide, ahlakta ve insanlikta örnek bir toplum olma hedefimize ulasmak için her kosulda yilmadan yolumuza devam etmeliyiz” dedi.

Kayhan’in konusmasindan sonra halk oyunlari gösterileri ile Atatürk Aniti önündeki tören sona erdi.

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami yildönümü nedeniyle düzenlenen "Gençlik Haftasi" etkinlikleri 21 Mayis’a kadar sürecek.
Kaynak: İHA