Gelincikler Görsel Sölen Olusturdu

Erzurum’un Oltu ilçesine bagli Dutlu köyü meralarinda açan gelincikler görenleri adeta büyülüyor.

Gelincikler Görsel Sölen Olusturdu
Her yil mayis ayinda açan gelincikler bu yil yagislarin fazla olmasi nedeniyle daha genis bir alana yayildi. Dogayi süsleyen gelinciklerin güzelligi görenleri mest ediyor. Çiçek açan milyonlarca gelincigi görmek için Dutlu köyü merasina akin eden vatandaslar, gördükleri manzaranin tadini çikariyor. Bu güzelligi firsat bilen doga fotografçilari da gelincik tarlasinda keyifle saatlerce çekim yapti.

Doga fotografçisi Fatih Coskun Ertaç, “Bugün Oltu bölgesine geldik bu mevsimde çok güzel gelincikler oluyor bu da muhtesem görsel sölene dönüsüyor. Doga gezginlerini doga fotografçilarinin buralari görmelerini isterim” dedi.

Uluslararasi Doga Fotografçisi Murat Kaya, “Fotografçi arkadaslarla Erzurum’dan geldik bu ikinci gezimiz bu geldigimizde gelinciklerle karsilastik inanilmaz görüntülerden dolayi çok mutlu olduk. Birçok fotograf çekme sansimiz oldu herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Fotografçi Ahmet Polat ise “Geçen haftada gelmistik bu hafta yine kuzey ilçelerimizden Oltu ve Senkaya bölgesindeyiz açan gelincikleri ile insani gerçekten büyülüyor etkiliyor bizleri, daglarinda gölleri ile muhtesem bir fotosafari yasadik herkesin görmesini isteriz” dedi.

Kaynak: İHA